Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16Haziran 2015, 11:26   Mesaj No:2

KardelenGül

Medineweb Sadık Üyesi
KardelenGül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KardelenGül isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 31327
Üyelik T.: 23 Eylül 2013
Arkadaşları:10
Cinsiyet:bayan
Memleket:sivas
Mesaj: 734
Konular: 144
Beğenildi:354
Beğendi:311
Takdirleri:227
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal medyanın zararları nelerdir?
Sosyal medya, insan ilişkilerini zararlı yönde etkiler. Anlamlı samimi arkadaşlıklar yerine, gerçek adının bile ne olduğunu bilmediğiniz kişilerin, ya da 20-30 yıl öncesinde mahalleden tanıdığınız ama artık hiç bir ortak noktanız olmayan şahısların akşam ne yemek yediğini bilecek kadar gereksiz bilgi yığılmasına maruz kalabilirsiniz.
Her ne kadar çok geniş arkadaş kitlesine ulaşıldığı sanılsa da, sosyal medya insanı toplumdan izole eder. Zaman içinde insanlar yüz yüze iletişimden rahatsız olmaya başlarlar.
Güvenlik her zaman için başta gelen sorunlardan biridir. Her ne kadar bütün güvenlik ayarlarını en sağlamından ayarlasanız bile, bütün fotoğraf ve bilgilerinize bir şekilde ulaşmak hiç de zor değildir. Üstelik bu tür siteler zaman zaman güvenlik ayarlarında değişiklik yapmakta, bunların nasıl çalıştığını bulabilmeniz için de biraz uğraşmanız gerekmektedir.
Sosyal medyayı ve interneti aşırı kullanmak bazı sağlık sorunlarına sebep olabilir: Gençlerde davranış bozuklukları meydana gelir. Ayrıca sosyal medya bağımlısı insanlarda depresyon, madde bağımlılığı, uykuda düzensizlik ve performans düşüklüğü olabilir.
Yazılı iletişimde kelimelerde yapılan kısaltmalar vs sebebiyle dilin hatalı kullanılmasına meydan hazırlar.
Kaynağı belli olmayan, hatalı bilgilerin hızlı bir şekilde yayılmasına sebebiyet verir.
Çocukları sanal saldırganlara karşı savunmasız bırakır.
Yayınlanan bir fotoğraf veya yapılan bir yorum, insanlar arasında gereksiz tartışmalar çıkarabilir. Bu sebeple, kişilerin itibarı zedelenebilir.
Hızlı gelişen gündem sebebiyle sürekli takip gerektiren sosyal medya, çalışma zamanlarında bile insanların akıllarından çıkamadığı için verimli çalışma randımanını düşürür.
Kimlik bilgileri hırsızları için eşi bulunmaz bir kaynaktır.
Sanal kabadayılar için bir platform hazırlar.
Çevre baskısı etkisi vardır. Paylaşılan bir fotoğrafı beğenmeseniz bile arkadaşınız küsmesin, darılmasın diye “like” düğmesine basıverirsiniz.
__________________
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla