Konu Başlıkları: Yalanın küçüğü olur mu ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ekim 2008, 20:17   Mesaj No:2

KalbinNûru

Medineweb Sadık Üyesi
KalbinNûru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KalbinNûru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:41
Mesaj: 549
Konular: 49
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Yalanın küçüğü olur mu ?

Günâh'ın büyüğü - küçüğü olurda yalanın olmaz. yalan küçük de olsa yalandır, büyükde olsa yalandır. Efendimiz -aleyhissalât-ü vesselâm-'ın bir Hadîs-i Şerîf'lerinde buyurduğu gibi münâfıklık alâmetinin birisi de konuştuğunda yalan söylemesidir.

yine birisi Peygamber Efendimiz -aleyhissalât-ü vesselâm-'a gelerek ben içki içiyorum kumar oynuyorum yalan söylüyorum diyor. karım bana soruyor bunları bırak diye. ben hangisi ni bırakayım.

Peygamber Efendimiz -aleyhissalât-ü vesselâm- yalan söylemeyi bırak diye tavsiyede bulunuyor. nihâyetinde karısı adama bugün içki içtin mi veya kumar oynadın mı diye sual eylediğinde adam yalan söylemeyi bıraktığı için. doğruyu söylüyor ve bütün kötü huylarından vazgeçiyor.

Çocuklarımızı susturmak için veya herhangi bir sebepten ötürü onların duygularıyla oynayıpta yalan konuşmak veya yalandan bazı sözler vermek uygun değildir. bu ileide çocuk üzerinde etki yapar ve yalan söylemenin kötü birşey olmadığı kanısına varabilir.

Ebeveynlerin görevi oldukça zordur çocuk yetiştirmek husûsunda. Peygamber Efendimiz -aleyhissalât-ü vesselâm- yine bir Hadîs-i Şerîf'lerinde "Hiçbir baba çocuğuna güzel terbiyeden başka iyi bir hediye bırakmış olamaz." buyurmaktadır.

değil küçük bir leke getirmek helal rızka, şüpheleri şeylerden dahî kaçınmak takvâ'yı gerektirir.

güzel bir mevzûya değinmişisin Nûr. Şükran Kesîran :D
Alıntı ile Cevapla