Konu Başlıkları: Hangi Kuran...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Temmuz 2015, 22:11   Mesaj No:3

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.709
Konular: 316
Beğenildi:1404
Beğendi:590
Takdirleri:533
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hangi Kuran...

KUR'AN-I ANLAMANIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER
Virüsler fıtratımızı istila etmiş.
Kur'an anti virüsü ile format atmadıkça fıtratımız İslam ile buluşamayacaktır.
Virüslerin isimlerini sayalım mı dersiniz?
Tasavvuf virüsü,
Akait virüsü,
Tefsir usulü virüsü
Fıkıh usulü virüsü,
O virüsü bu virüsü
Bunu çoğaltabiliriz.

Tasavvuf sarhoşu oldun mu işin bitmiştir. Artık ön yargıların mahkûmusun demektir. Kur'an'a bakmaya cesaret bile edemezsin. Öyle ya Allah ile iletişimi olan evliyanın sözleri inkâr mı edilirmiş!

Akait ezberlerine mahkûm oldun mu inancını başka yerden aldın demektir. Konu, akait olduğuna göre asla akideden ödün veremezsin. Acaba bu akide doğru mu diye soramazsın bile, Kur'an'a bu inanç uygun mu diye bakman senin haddin değildir. Ulema senin için inancı tespit etmiştir. Doğruyu sunmuştur. Sana düşen Allah'ın Kur'an'da ne dediğini değil ulemanın ne anladığını önemsemektir. Artık iman ettiğin akideye Kur'an-ı mahkûm edersin.

Fıkıh usulü tefsir usulü hadis usul adları altında Anlama usulüne mutlak doğru gibi iman ettin mi, hadisleri zincir eksenli bir niteleme olmasına rağmen sahih söylemiyle mutlaklaştırdın mı, Kur'an'ın "zan gerçeklik noktasında bir değer ifade etmez" ayetinden nasipsiz kaldın mı Kur'an'ı usul ön yargılarıyla başlarsın yormaya. Okumazsın bile. Okursan da kendi usulüne kendi mezhebine kendi akaidine göre Kur'an'ı yormayı Kur'an okumak sanırsın. Zira usul sistemli virüsler yanlış yönlendirmeye başlamıştır bir defa. Bu virüsten kurtulmadan gerçeğe yol alamayacaksındır.

PEKİ NE YAPALIM?

Kur'an eksiksiz bir kitaptır. Yapman gereken tek şey var. Samimiyetini kuşanman ve tüm ön yargılardan sıyrılarak Kur'an'ı sadece Allah'ın kulu olarak okumandır. Kur'an'ı o grubun bu fırkanın üyesi olarak okuyacaksan, Kur'an'ı o usule bu usule göre okuyacaksan boşuna uğraşma. Zira bu virüslü bakış ile Kur'an'ı asla anlayamayacaksın.

KUR'AN KENDİ ANLAMA USULÜN KENDİSİ VERİYOR.

Nisa 82 de okudukların çelişmeyecek, ayetleri ayetlerle dövüştürmeyeceksin, ayetleri ayetlere iptal ettirme hadsizliğine kalkışmayacaksın diyor.

Kamer 17,22,32,40 da Öğüt almak ders çıkarmak için okursan Kur'an'ı anlamak kolay olur başka amaçlarla sakın okuma diyor. Kur'an'a yaklaşım amacın sadece Rabbe kulak vermek ve işittik itaat ettik demek olsun, aklını kullanmak ders çıkarmak olsun diyor.

Maide 3 Kur'an din olarak tamdır, dini başka yerlerden arama diyor. Maide 101 dinde tek ölçü Kur'an'dır Allah da resul de hükmünü sadece Kur'an ile koyar Kur'an ile beyan eder sakın dini Kur'an'dan başka kaynaklardan okuma diyor. Casiye 6 dinde sadece Allah'ın ayetlerini ölçü al başka ölçülere saplanma Kur'an'ı başka ölçülere, başka söylemlere, başka akidelere, başka hadislere mahkûm etme diyor.

Hucurat 16 HADDİNİ BİLMEYENLERE ŞÖYLE DİYOR

Allah'a dininizi mi öğretiyorsunuz? Allah göklerde ve yerde olanı bilir. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.
Mustafa Arıcan Ayas
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla