Konu Başlıkları: Kadir Gecesi...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Temmuz 2015, 09:31   Mesaj No:2

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.709
Konular: 316
Beğenildi:1404
Beğendi:590
Takdirleri:533
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kadir Gecesi...

'KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN.

Kadir Gecesi'nin Değerlendirilmesi''


Hz.Peygamber, Kadir Gecesi'ni ihya edenlerin günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir: "Kim Kadir Gecesi'ni, sevabına inanarak ve ecrini Allah'tan bekleyerek ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır." (Buharî, leyletü'l-kadr, 35; Müslim, salâtu'l-müsâfirîn, 175, 176) Mübarek gecelerde kaza namazı kılmak, nafile namaz kılmak ve Kur'an-ı Kerim okuyarak anlamı üzerinde düşünmek yararlıdır. Özellikle bu gece vesilesiyle Kadir Sûresi üzerine tefsirler veya Kur'an-ı Kerim'e dair kitaplar okumak, gecenin değerlendirilmesinin en önemli vesilelerindendir.
Kadir Gecesi Namazı
Bu geceyi ihya etmenin sevabı çoktur. Bu şerefli gecede teravihten sonra bir müddet daha ibadette bulunulması, nafile namaz kılınması, bir anlamda geceyi ihya etmek demektir. Kadir Gecesi'ne özel bir nafile namaz ise yoktur.
Kadir Gecesi Duası
Hz. Peygamber, Hz. Ayşe'ye Kadir Gecesi'ne eriştiği takdirde şu duayı yapmasını öğütlemiştir: "Allahumme inneke afuvvun, tuhibbu'l-afve, fa'fu annî" (Allahım, sen bağışlayıcısın. Affetmeyi seversin. Beni de bağışla.) (Tirmizî, daavât, 84; İbn Mâce, dua, 5)
BİR AYET
"Gerçek şu ki, biz Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail, o gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tan yeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir."
(Kadr Sûresi-1-5)
BİR HADİS
"Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın son on günündeki tek günlerde arayın. Her kim Kadir Gecesi'ni, inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır." (Hadis-i Şerif)
Bu gece eller küçüğünden büyüğüne Allah'a yalvarmak için açılıyor,dualarınızda bizleride eksik etmeyin dostlarım
Kadir Gece'niz mübarek olsun. Nice hayırlara kavuşmamıza ve kadir kıymet bilmemize vesile olsun.
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla