Konu Başlıkları: Kadir Gecesi...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Temmuz 2015, 13:11   Mesaj No:6

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.709
Konular: 316
Beğenildi:1404
Beğendi:590
Takdirleri:533
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kadir Gecesi...

Alıntı:
musab27 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Kula düşen Peygamberi Ahlak ile her geceyi ihya etmeye çalışmaktır. Ama bizler aciz zayıf kullarız. Rabbim merhameti vesilesiyle böyle geceleri yaratmıştır. Öyle ki Kuran da bir Süre olan Kadir Ve O sürede açıklanan "Sen Kadir Gecesinin ne olduğunu bilir misin?" hitabı ile de önemine dikkat çekilir. Yani Kadir Gecesine önem veren biz cahiller değil, Allah-u Teala nın Kendisidir ki, buna da en büyük delil Kuran ı Kerimdir.
Ayrıca tabi ki her geceyi gönül ister ki ihya edelim ama bu demek değil ki, bazı geceler özel değildir. ayrı bir ihya edilmek istenmez. Diğer aylarda önemlidir ama Ramazan müstesnadır, Ramazanın ilk 20 günü de önemlidir, ama son 10 günü müstesna, son 10 günü de önemlidir ama Kadir Gecesi müstesnadır. Bu müstesna oluşu anlamak için biz gibi cahilde olsanız, Kadir Suresinden az bir anlayışla kavrayabilirsiniz.

Konuya kendimize yeni bir Din ufku çizip, Kendimize Hoca belirlediklerimizi yeni bir Dinin önderi gibi bilip, Gelenekçi ve mütekaddim ulemayı Hadisi cahil cuheda uydurması ve taraftarı diye sınıflandırıp, Dini kendinizin yeniden ihya edeni görürseniz Hadiste inkar edilir, kaderde inkar edilir. Daha çok ehl-i sünnetten saparsınız ki, burası gibi insanların akın akın bugün Dinim adına ne öğrenebilirim diye geldiği gencecik insanlara farklı mezheplerin bidat ve şirk görüşlerini gizliden şırınga edersiniz. Ama biz cahiller yemiyoruz elhamdülillah...
Emegine saglık musab kardeşim..

Dine karsı cıkarılan suanki günümüz dinine La diyebilmek ,Asrı saadetden gelen Tevhid anlşayısını tekrar sinelerimize kazılması temennisiyle..

Bunlar böyle yaptı diye sende yapman lazım demek gibi bir anlayası Ne Resul kabul etdi nede biz kabul ederiz..Kimse tartısılmaz değildir Heleki köpekle kadını bir kefeye sokan raviler oldugu süre icersinde..

Hazır zihniyet bugün İslam beldelerin kan revan olmasının nedenidir.Allah Halen Akletmeyecekmisiniz derken !!! Cahillere büyük bir Haykırıstır Ama işte Babamdan dedemden böyle gördüm zihniyeti sorgulayamazsın sen kuranı anlayamassın anlayısı ile pekiştiginde koyun sürüsü gibi sürülürsün...

Allah ayetde son sözünü beyan ediyor Babadan dededen ve Atadan görenlere Ya Onlar yanlış

yoldalarsa...

Onlara; ‘Allah’ın indirdiğine uyun’ denildiği zaman onlar, ‘Hayır! Biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz yola uyarız’ dediler…” (Bakara: 2/170)
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla