Konu Başlıkları: Hocaya kürsü Yasağı..
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Temmuz 2015, 22:18   Mesaj No:11

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Hocaya kürsü Yasağı..

görünüşte haklı gibi eleştirileri anlıyoruz.işin iç yüzünü bilmeyenler için iç yüzü öğrendiklerinde daha farklı haklılıklar söz konusu.

diyanet işleri başkanlığı kanun tüzük ve yönetmelikler ile yürütülmekte olan bir devlet kurumudur.
diyanet işleri başkanlığı bu hoca kardeşimizi defalarca uyarmıştır.uyarı konusu sanıldığı gibi içerik değildir.
1-hocam selatin camisinde görev yapıyorsun.vereceğin hutbe ve vaazların zamanına dikkat et.cemaatte yolcu var hasta var işi gücü olan var memur var. kimse seni saatlerce dinlemek zorunda değildir.ezan saati geldiğinde konuyu kapat namaz kıldır.ezan geçtiği halde insanları bekletmek doğru değildir.
2-hocam sen vaiz değilsin.vaaz yetkisi vaizlerde olur.sen bir imam hatip olduğun halde senin sesini kısmıyorum o kürsüde konuşmana izin veriyorum.tebliğin çok güzel Allah razı olsun.ama lütfen cemaati ilgilendirmeyen konuları(diyaneti eleştirmek gibi,siyasi konuşmak gibi) kürsüye taşıma.varsa diyanete eleştirin bunun için diyanetin aylık toplantıları mevcut.orada eleştirini yap, kamu oyuna değil.
3-imam hatip olduğunda bağlı olduğun kurumun tüm kurallarının altına imza attın öyle başladın.o imzana sahip çık.o kürsü senin popülerlik/medyatik/şov için basamağın değildir.bağlı olduğun ekmeğini yediğin kurumu rencide edemezin.


bu uyarılara rağmen hocamız,arkamda sağlam medya var ben bildiğimi söylerim bildiğimi okurum beni kanun nizam emir talimat bağlamaz demiştir.

diyanet de ben seni konuşturmam asıl vazifen imam hatiplik yap.olmayan vaizlik yetkisini höşgürüyü müsamahayı geri alıyorum demiştir.

özet budur...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla