Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ağustos 2015, 03:06   Mesaj No:2

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hayatta herşeye sebep aslında iki şeydır

Sen elinden geleni yaptıktan sonra, kendine olan güveninle daha başarılı olursun. Çünkü böyle bir düşüncede pes etme yoktur. Düştüğü yerden tekrar ayağa kalkma vardır. Asla karamsarlık yoktur, yılgınlığa düşme, hayata küsme söz konusu değildir. Çünkü bilirsin ki, sen elinden gelini yaptın ve başa gelen her işte bir hayır vardır.
Bu durumda hedef yeniden kilitlenir ve alacağın dersleri alır, işe yeniden başlarsın. İşte aslolan güven budur. Kuru kuruya kendine güvenmek değil, nereden geldiği ve ne için var olduğunu bilerek O Sonsuz Güce teslim olmaktır. Unutma, gayret bizden, tevfik Kâinatın Sahibindendir.

Böylece yaptığınla ne çok övünüp bencillik hastalığına yakalanırsın, ne de hayal kırıklığı yaşayarak uçurumun başında beklersin. Sadece elinden geleni yapıp yapmadığına bakarsın. Öyleyse şimdi kendini tekrar kontrol et, hayattaki bu yolculuğunda gerçekten elinden gelenin en iyisini yapmaya mı çalışıyorsun.... Ailenle olan ilişkilerinde, çevrenle olan ilişkilerinde, hayata bakışında, sorunlarını değerlendirirken ,daha birçok şey için, elimden gelenin en iyisini yaptım diyebilir misin... O zaman sen de bazı eksiklikler var demektir.

Elinden gelen her şeyi yaptıysan, karşına çıkacak sonuç bir nevi kısmettir. Tabi bu da beklemekle gelecek bir sonuç değildir. Bunun için çalışmak, gayret etmek gerekir. Yani elinden gelini yapmak gerekir. Eğer istenilen sonuca ulaşamadın mı.... O zaman hatalardan ders alman, yapmadığın, terk ettiğin, yapman gerekeni tekrar kontrol ederek, yani yeni şeyler öğrenmiş olarak yeniden yapmayı denemen gerekir. Üzerine düşen sorumluluğu nasıl yapacağını böylece kendi tecrübelerinle öğrenmiş olur, hayattan nasıl dersler alman gerektiğini görmüş olursun.







Alıntı...
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla