Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ağustos 2015, 00:43   Mesaj No:86

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

İLİTAM tercihi yapacak üyelerimize genel duyurum olacak, arkadaşlar öncelikle zor olan DGS ile birinci basamağı geçtiniz hepinizi tebrik ederim.Şimdi en önemlisi hayatınıza yön verecek olan üniversite tercihinizi yapacaksınız.Daha önce bu kulvardan geçmiş bir kardeşiniz olarak sizlere naçizane bir kaç tavsiyem olacak, umarım faydalı olur.Öncelikle ;


1) İlitam tercihinizi ikamet ettiğiniz yere yakın yapmaya çalışın, Ankara hariç 9 üniversitenin vizeleri online net üzerinden olsa da final ve bütünleme sınavlarına okula gitmek zorundasınız.İlitam ücretleri malum yüksek buna birde yol masrafı , konaklama eklenince epey külfetli oluyor.Seçiminizi yaparken bunu da göz önünde bulundurun.Gitmeyeceğiniz yeri yazmayın.Yerleştiğiniz üniversiteyi beğenmeyip, gitmezseniz bir daha ki sınava hem puanınız kırılır, hemde o üniversiteye gitmek isteyen birinin hakkına girmiş olursunuz.Buna dikkat edelim.


2) Tercih edeceğiniz üniversitelerin resmi sitelerini netten bulup, üniversite yönergelerini okuyun, sınav geçme sistemi, başarı puanı, vize final ,bütünleme, tek ders sınavı, yaz okulu bulunuyor mu ? Diplomalarını nasıl veriyor bunlara bakın.


3) Facebookta her İlitamın grubu bulunuyor.Arama motoruna yazarak bulabilirsiniz.Gruplara katıldığınızda oradaki öğrencilerden birebir bilgi alacaksınız yalnız şuna dikkat edin, her öğrenci kendi kapasitesine göre okulunu yorumlayacaktır.Kimi kolay der, kimi çok zor der.Siz onları dinleyin ama kendi fikrinize ve kabiliyetinize göre değerlendirme yaparak tercih edin.


4) Ayrıca tercih ettiğiniz üniversitelerin öğrenci işlerini arayarak kafanıza takılan soruları, sorabilirsiniz.


5) Üniversiteye yerleştiğinizde kayıt için üniversiteye gitmeniz gerekecek, İlahiyat Önlisans diplomalarınızın aslını üniversite alacak bu yüzden bir kaç adet fotokopisini çektirin, kayıtta görevliye ''Aslı Gibidir'' kaşesi bastırın. İlitam okuduğunuz dönemde iş veya başka bir başvuru yaparken size lazım olacaktır.




Alıntı...
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla