10 Kasım 2015, 18:40

|  

Mesaj No:1  |  
       Durumu:     Medine No :  40187   Üyelik T.:
20 Mart 2014   Arkadaşları:0 Cinsiyet:Erkek  Memleket:Wan    Yaş:43    Mesaj :
2.695 Konular:
316  Beğenildi:1429 Beğendi:590  Takdirleri:598  Takdir Et: 
	   Konu Bu  
				Üyemize Aittir!     |       Vuslat için,Sabır gerek..         Vuslat için,Sabır gerek..    Bir ALLAH dostu şöyle anlatmıştır: Bir gece ibadetimde gevşeklik  oldu. Baktım geceleri ışığın üzerine kendini atan ateşböceği ışığın  etrafında dolaşıyordu. Sabaha kadar yüzlerce defa döndü. Nefsime dedim;  Ey nefsim! bak sen gece ibadetinde gevşeklik ettin, bak bu hayvanın  maksudu bu ışıktır, onun için yediyüzbin sefer kendini ona atıyor,  yanıyor yine dönüyor yine kendini ışığın üzerine atıyor. Maksudundan  ayrılmıyor. ALLAH-u Zülcelal'de senin maksudundur, ama sen ondan  dönüyorsun.    
Bu şekilde ben nefsime tavsiyede bulundum. Sanki o  hayvan bana üstad oldu ve şeyh oldu, ondan ders aldım. Bu hadiseden  sonra, bir daha ibadetimde gevşek davranmadım.   
Anlaşılıyor ki  insan kendi maksuduna giden yolda sabırlı olması gerekiyor. Sabırlı  olduğu zaman mutlaka ALLAH-u Zülcelal ona bir kapı açar.   
Bir kişi  virdini çekiyor, olmadı huzurlu değilim diye dersi bırakıyor, aylarca  çekmiyor. Böyle olmaması lazımdır, sabırlı olacak. Çünkü sabırlı olduğu  zaman ALLAH-u Zülcelal mutlaka kapıyı onun için açar ve onun maksudunu  ona nasip eder.   
İnsan ancak kalbi ile ahiretini temin edebiliyor. Onun içinde;   
"Her  gün sabah ezanından sonra sabah namazını kılmadan önce kırk sefer "Ya  hayyu ya kayyum lailahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin"  derse onun kalbi ihya olur.   
Bu duayı Ebu MUHAMMED el-Kettâni  Peygamber Efendimiz (s.a.v)'i rüyasında gördüğünde O'na kendi kalbini  şikayet etti Peygamber Efendimiz (s.a.v) ona her gün 40 sefer bu zikri  oku senin kalbin ihya olur, buyurdu.   
Bu dua sabah ezanı ile sabah  namazının kameti arasında okunursa daha efdaldir. Çünkü ezan ile  kametin arasındaki dua daha makbüldur.   
Sabır çok mühimdir  özellikle ALLAH'u Zülcelal'e ibadet üzerinde sabır çok mühimdir. ALLAH'u  Zülcelal'e karşı insan sabırlı olursa ALLAH-u Zülcelal de o kişiyi  kendine çeker.   
İnsan nasıl sabırlı olacak? ALLAH için günahlardan  kendini muhafaza edecek, günah yapmamak için sabırlı olacak, ibadetin  üzerinde sabırlı olduğu zaman ALLAH-u Zülcelal o kişiyi kendine doğru  çeker insanda o zaman daima hayır yapar, günahlardan da muhafaza eder.   
Bir  mümin, kardeşlerine ikramda bulunursa onlara hürmetkar olursa ALLAH-u  Zülcelal o kişiyi müminlere istifadeli kılar ve insanların ona tabi  olmasını sağlar. Ve insanlar ondan istifade eder, insanlara önder olur.   
Herhangi bir kimsede müminlere, evliyalara karşı muhabbetli olmasa ve onlara ikramda bulunmasa, o da dünyada rezil olur.   
Seyda MUHAMMED Konyevi     
				__________________  Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin     |  
  |   |        |