Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Aralık 2015, 10:58   Mesaj No:49

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Rum Suresini Sorularla Tanıyalım

16-“Hz.Nuh’un oğlu Kenan diriden çıkmış ölüdür. Azer’in oğlu İbrahim a.s ise ölüden çıkmış diridir.” Bu çağrışımı veren hangi ayettir?
A-Tabiidir ki sen ölülere katiyyen işittiremezsin; dönüp giden sağırlara da çağrıyı duyuramazsın.(52)
B- De ki: «Yeryüzünde dolaşın da daha öncekilerden çoğu ortak koşan (müşrik) olanların sonunun nasıl olduğuna bir bakın.»(42)
C-O, ölüden diri çıkarır, diriden ölü çıkarır; yeryüzünü ölümünden sonra O canlandırır. Ey insanlar! İşte siz de böylece diriltileceksiniz.(19)
D- Sizi güçsüz olarak yaratan, güçsüzlükten sonra kuvvetli kılan, sonra da kuvvetliliğin ardından güçsüz ve ihtiyar yapan Allah'tır. O, dilediğini yaratır; bilendir, Kadir olandır.(54)

17-“Tıpkı çöle düşen yağmurun çölü göle çevirmesi gibi,çöle dönmüş gönüllere düşen vahiy de orayı dirilterek eşkıyadan evliya çıkarır.Ebu Zer buna örnektir” Bu anlayışı bize hangi ayet çağrıştırır?
A-Size korku ve ümit veren şimşeği göstermesi, gökten su indirip ölümünden sonra yeri onunla diriltmesi O'nun varlığının belgelerindendir. Bunlarda, düşünen millet için dersler vardır.(24)
B- Kendi kendilerine, Allah'ın gökleri, yeri ve ikisinin arasında bulunanları, gerçek olarak ve belirli bir süre için yarattığını düşünmezler mi? Doğrusu insanların çoğu, Rablerine kavuşacaklarını inkar ederler.(8)
C- O halde akşama girdiğiniz zaman da sabaha girdiğiniz zaman da Allah'ı tesbih edin.(17)
D- Sizi yaratan, sonra rızıklandıran, sonra öldüren, daha sonra da dirilten Allah'tır. O'na koştuğunuz ortaklarınızdan böyle bir şey yapan var mıdır? Allah onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir, yücedir.(40)

18-Allah’ın insanın özüne yerleştirdiği iyiye, doğruya ve hakikate olan eğilime ne ad verilir?
A-Ahlak
B-Din
C-Fıtrat
D-Şeriat

19-“Parçalanan hakikat, hakikat olmaktan çıkar.Esas olan hakka tabi olmaktır.Hakkı kendine tabi kılmaya kalkmak hakka zulümdür “ anlayışını hangi ayet çağrıştırır?
A- Dinlerini parçalayan ve bölük bölük olanlardan (olmayın. Bunlardan) her fırka, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir.(32)
B- B- Gökleri ve yeri yaratması, dillerinizin ve renklerinizin değişik olması, O'nun varlığının belgelerindendir. Doğrusu bunlarda, bilenler için dersler vardır.(22)
C- İnsanların elleriyle işledikleri yüzünden karada ve denizde fesat çıkar; Allah da belki dönerler diye yaptıklarının bir kısmını böylece kendilerine tattırır.(41)
D- Kendilerine ilim ve iman verilenler; «And olsun ki, siz Allah'ın yazısında mevcut yeniden dirilme gününe kadar kaldınız. İşte bu yeniden dirilme günüdür, fakat sizler anlamıyordunuz» derler.(56)

20-Aşağıdakilerden hangisi surenin temel konularından birisi değildir?
A- Allah'ın müminlere yardım etmesi
B-İnkârcıların başlarına gelenler ve ahiretteki durumları
C-Allah'ın varlığını, birliğini ve kudretini gösteren deliller
D-Kabir azabı
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla