Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Aralık 2015, 07:01   Mesaj No:23

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: TERÖR KiMİN İŞİNE YARAR/ZÜLKÜF ARSLAN

[QUOTE=Abdulmelik;394588]Sevgili Zülküf,
keşke sorulara cevap verilerek başlasaydın.Allahın hakimiyeti kuşku götürmez bir iman ruknudur.Allahın hakimiyetini red eden her kafa küfür kafasıdır yada cahildir ne dediğini bilmiyordur.
Ama asıl mesele ise hüküm Allah'ndır ayetini kalkan yaparak tatbikata geçirmek .kim hayata geçirecek bunu? asrı saaddet ve hulefai raşidin devirleri hariç toplam (23+30=53 yıl).bu dönem hariç kim Allah'ın hükmünü uyguladı.emeviler mi hariciler mi,abbasiler mi,osmanlılar mı,selçukular mı? iran mi suud mu? bayrağına la ilahe illallah yazan Saddam mı? hadimul harameyn fahd mı?
hiç birisi ?
Neden kuran muaviyenin elinde başka,osmanlının elinde başka,ebubekrin elinde başka uygulanır? Ve hangisi Kuran?

VE NEDEN ARSI SAADETİN HUZURU HİÇ BİR İSLAM DEVLETİ TARAFINDAN UYGULANAMADI ?[/QUOTE

Allah ın son rasulu Muhammed as ve hulefai raşidin devirleri ve daha sonrası....

Muhammed as ,yapacağı hatalar Allah tarafından vahiy ile düzeltildiği için ve yanındakilerle birlikte bu dini en güzel kısmını yaşadılar.

Muhammed as sonra yani hulefai raşid dönemi,Rasulullah dönemi kadar mükemmel değil.Buda çok normal;aralarında her sıkıntılarında HAKEM TAYİN EDECEKLERİ VE ALLAH IN RASULU olarak gördükleri için söyleyeceği söze hiçbir[kalbi dahi] itiraz edmeden uyguluyanlar bu defa KENDİLERİNE DAHA ÖNCEDEN RASULULLAH IN BİZZAT BİLDİRDİĞİ FİTNELERE TUTULDULAR.

Aişe ra ile Ali ra an arasında vuku bulan karşılıklı müslümanların birbirlerini öldürmelere gidilecek kadar ağır bir sonucu olan olayları Muhammed as onlara haber vermişti zaten ama yine bu hatalara düştüler.

Peki bu olaylara düştüler.Bunlar küfür mü,şirk mi,günah olan bir iş mi işlediler.ve bizler bu gün bu olaylara bakışımız ,duruşumuz ne olmalı?

Şanı yüce rabbimiz olan Allah bu olayları önceden bilmesine rağmen,Allah ın razı olduğu ve kendilerininde Allah tan hoşnut olduğu bu güzide insanlar ne olmuştuda böyle bir olayla içiçe kendilerini bulmuşlardı.Ve biz Allah ın RAZI OLDUĞU BU İNSANLARA BU GÜN KÜFREDENLER GİBİ KÜFRETMELİMİYİZ,YOKSA HADDİMİZİ Mİ BİLMELİYİZ.

İşte tamda bulunması geren sorunun cevabı budur.


not.ABDULMELİK ABİ BU KONUDA BENİM ARAŞTIRMAM VE AÇIKLAMAM VAR AMA SİZDENDE Bİ KAÇ AÇIKLAMAYLA DEVAM EDELİM İNŞAALLAH ,AYRICA emeviler,abbasiler,osmanlılar bunlarıda ARSI SAADET DEVRİNDEN SONRA DOĞRU KIYASLARLA DEĞERLENDİRİRİZ İNŞAALLAH..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla