Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ekim 2008, 22:06   Mesaj No:5

sakafi

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sakafi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3898
Üyelik T.: 18 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 93
Konular: 13
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Prof Bayraklı: Namazın Kazası olmaz..

kaza namazı zaten vaktınde kılınmış bir namzın yerını tutmaz. namaz kaza edilir ve Allah tealanın namazını kazaya bıraktığı için kendisini affetmesini ve kaza namzının kabulunu ister.
bir diğer mevzu şeriatta hüküm var olana yani zahire verılır. tahmine göre zana göre olmaz.
peyganber efendimizin yukarıda zikrettiğimiznamazlarını kaza etmesi buna en öndeki bir örnektir. yıne meshep imamlarımız ve alimlerimizde kaza namazının olduğunu ver hatta detaylarıyla nasıl kılınacaklarını anlatmışlardır.

Takvim gazetesindeki köşesinde dün, "Namazın kazası var mı" sorusu üzerine orucun kazası olacağını ama namazın kazası olamayacağını belirterek şu yanıtı vermişti: alıntı prof un yazısında alıntıdır.

bu olay ramazan orucuna hastır. ve kadınlara hitabendir.
kadınların özel halleriyle ilgili durumlar için geçerlidir. konunun hassasıyetı gereğı anlayacağınızı bilerek konuyu açmıyorum.( nur )

peyganberımızın kaza namazı kılmadığını yazıyor yazısında. bizim alıntı yaptığımız kaynaklar medreselerde okutulan kaynaklardandır. ve kaza namazı vardır.
bır diğer mevzu sadece kuran merkezli bir yaklaşımda bulunmuş hoca efendi. hocayı tekfır etmıyorum anca fıkırlerınede katılmıyorum.
muhabbetle.
Alıntı ile Cevapla