Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2016, 09:03   Mesaj No:7

İBRAHİM İNECİK

 Medineweb Yazarı
İBRAHİM İNECİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İBRAHİM İNECİK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12643
Üyelik T.: 18Haziran 2010
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Yaş:39
Mesaj: 279
Konular: 174
Beğenildi:102
Beğendi:3
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Allah'ı yanlış anlayan DİN-İ Dar olanlar./İbrahim İnecik

Bilinmez Kardeşim , tüm sıralamalarda ALLAH her daim ilktir. Mezhep yoldur evet din değildir, bunu anlatmaya çalışıyorum, mezhepçi olduğunu iddia edenler mezheplerini dinin önüne çıkartmışlar. illa ki bir mezhep davası olacaksa Mezheplerin sadece ve sadece Hz peygambere giden bir yol olduğunu idrak edin derim.
Demişsiniz ki Hz Peygamber yolsuzmuydu , yolsuz değil MEzhepsizdi, onun tek yolu Allah - Kuran ve akıl idi.
Mezhep dediğimiz olgu Hz peygamberden çok sonraları ortaya çıkmış işler. Rahat olun Mezheplerinde tarihini biliyoruz. kimin ne yaptığını ne soylediğini ...

ve tekrar diyorum hani diyorsunuz ya '' Hz Peygamber yolsuzmuydu '' diye ...

o halde bende şunu sorayım , madem aklı reddediyorsunuz, bilimi ilmi vs.. o halde Hz Peygamber haşa akılsız mıydı ? Allah haşa Akılsız işler mi yaptı ? yahu şu kainata bir bakın aya yıldızlara suya kuşa böceğe bunların hepsinin yaratılışında bilim vardır, fizik vardır kimya vardır matematik vardır, biyoloji vardır . Allah'ın ayetleri bizi her daim akla çağırırken , korkarım ki islam dünyası büyük bir gaflet ve delalet batağında ve bunun tek sorumlusuda düşünmeden idrak etmeden sorgulamadan , benim şeyhim böyle dedi..ç diyerek aklını başkalarına satan akılsızlardır. Unutmayın ki herkes kendi hesabını verecek ne şeyhler ne tarikatler nede ben nede bir başkası bir başkasının hesabını yüklenmeyecektir.

sadece ve sadece geleneksel dini birazcık sorgulayın azıcık yahu mini minnacık bir beyin fırtınası yapın o zaman anlayacaksınız Allah'ın indirdiği dini nasıl saçma sapan hurafelerle bezemişler, saçma sapan gelenekleri bize DİN diye yutturmuşlar, hz peygambere ait olmayan olamayacak olsan sözleri hadis adı altında pohpohlamışlar neden ? çünkü o zamanın siyaseti ve o zamanın çıkarları bunu gerektirdiği için.

bu mesele uzar gider dediğim gibi ben bu saçmalıklarla uğraşacağım her yerde insanları Allah'a ve akla çağıracağım, duyan duyar duymayan duymaz, idrak eden eder etmeyen etmez...

Sizin dininiz size benim dinim bana...
Alıntı ile Cevapla