Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2016, 06:57   Mesaj No:2

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Mürid ve Mürşid ilişkisinde Rab Tecellisi

İşte ayetlerden de anlaşılacağı üzere hakiki mutlak Rablık vasfı Allaha c.c. aittir. Ailelerin çocuklarını eğitimde, Alimlerin talebelere verdikleri eğitimde, Mürşidlerin müridlerini eğitiminde ve Peygamberlerin a.s ümmetlerini irşad ve eğitimlerinde hakiki manada Rab ismi tecelli etmekte ve terbiye eden büyüten besleyen olgunlaştıran öğreten Rabbimiz tealanın ta kendisi olmaktadır. Zaten Sebebi yaratanı görmeden yani asıl terbiye edenin Allah c.c. olduğunu bilmeden eğitimi aldığı şahsı müsebbib görmek ve bilmek şirktir ve kuran bunu tüm Peygamber a.s kıssalarında vurgulamıştır.ESEDULLAHTAN ALINTI.

YAZIYA ELEŞTİRİ ..Tevhid inanışında ,Allah ın hiç bir vasfı kulunun üzerinde TECELLİ etmez.Her kim Allah ın RAB lığı filanca kulunun üzerine tecelli eder,etti derse bu kişi İslamı bilmeyen ve söylediğiyle büyük bir iddada bulunarak büyük şirk işlemiştir.

Allah ın herhangi bir vasfını kula indirgemek VAHDEDİ VUCUT ÇU ŞİRK EHLİ OLANLARIN İNANCIDIR.Yani illakki kulu Allah ın bir parçası kılacaklar ya,böyle yapıp bir şekilde gedik açıp ilerlemek isteyerek kendilerini halkın gözünde bir mevki edinip güdme hevasına düşeceklerya tek amaç budur,bu günki türkiyedeki tarikat ve şeyhleride böyledir.Bir yandan menzil şeyhleri ,ŞEYHLERİNİ BIRAK,ONLARIN EVLATLARININ KÖPEĞİ OLMANIN FARZ,VACİB olduğunu söylerken,diğer taraftan ismailağanın önde gelenleri şeyhlerinin benzerliği birebir Rasulullah ile aynı olduğunu hatta Allah ete kemiğe bürünüp mahmud gibi göründüğünü dahi söyleyebilmektedirler.İşte Allah ın vasfının tecelliliği insanı böyle sapıklıklara götürür.


Yukardaki yazıyı yazan H.KERRAR bey bindereden su getirerek Allah ın RABLIĞININ İNSANLAR ÜZERİNDEDE TECELLİ EDEBİLECEĞİNİ savunmuş ve böyle bir usul ile bazı ayetleri vermiştir.Bu usulu Allah ın diğer isim sıfatlarında açıklamaya götürünce O zaman bu kişiye göre ALLAH VE KUL aynıdır Allah kula tecelli etmiş ve kul Allah ın tecelli etmiş halidir olmaz mı?

Zaten yaptıkları ve inanışlarıda budur.Allah ete kemiğe bürünmüş falanca gibi görünmüş demeleride tamda budur böyle bir sapkın inançtır...

Aksini idda edenler,Muhammed as veya ashabtan veya müçtehid mezhep imamlarından,ALLAH IN RABLIĞININ KENDİLERİNDE TECELLİ EDDİĞİNE DAİR BİR SÖZ GETİRMELERİ GEREKMEZ Mİ?
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla