Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2016, 19:19   Mesaj No:28

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah'ı yanlış anlayan DİN-İ Dar olanlar./İbrahim İnecik

Alıntı:
İBRAHİM İNECİK Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Namaz kılmayanı öldürmek mesela ? Bana Kurandan bir ayetle ispat edin ?
tam aksi kuran cezaların ahirette olacağını söyler ve hz peygamberde kimseyi namaz kılmadığı için öldürmemiştir .
...
Bu konu teknik konudur İbrahim. Cezaların ahirete kalması da tam doğru olmamakla birlikte kısmen ceza gerekli. masuma zina iftirası tazir zina hırsızlık ve mürted cezaları gibi...Bu cezalar kuranda sabittir.

Namaz kılmayan öldürülür mü sorusuna gelince...asla göz ardı edilemeyecek kadar mutevatir hadisler mevcuttur.
1-mümin ile kafir arasındaki fark namazdır.
2-namazı olmayanın dini yoktur.
3-namaz dinin direğidir.
4-namaz kılmayan fasıktır.

gibi mutevatir hadislere dayanılarak namaz kılmayana verilecek ceza mezheplerin farklı görüşleri vardır. DİKKAT EDİN NAMAZ KILMADIĞI İÇİN DEĞİL,NAMAZ KILMAYAN MÜRTED Mİ DEĞİL Mİ noktasına odaklanarak hareket ediyorlar. Eğer mürted ise mürtedin cezası tövbeye davet edilir kabul etmezse öldürülmesidir.mürtedin cezası kuranda sabittir.
maide 33.Allah'a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

Alimler namaz kılmayan mürted mi değil mi görüş farklılıkları sonucu fetva vermişlerdir. Öldürülür diyenler var tövbe edinceye kötü örnek olmaması için hapis edilir diyenler var.namaz kılmayan en ılımlı fetva FASIKTIR.Allaha asidir dinini yıkmıştır 5 vakir davet edildiği halde Allaha savaş açmaktır vs .
Dedim ya bu konu tekniktir.dayanakları bilmek lazım.bu işlerde akıl yetersizdir nakil ile hareket etmesi lazım.nakil dediğimiz islamın tatrışılmaz kaynaklarıdır.( Kuran Ve Sahih sünnet).

kaynaklardan örnekler ;
"Haram aylar çıkınca muşrikleri bulduğunuz yerde öldürün. Onları yakalayın, hapsedin. Onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder,
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]kılar ve zekatı verirlerse, siz de onların yollarını boşaltın", (Tevbe 5)


“Kâfirlerle aramızı ayıran fark, kılmayı taahhüt ettiğimiz namazdır. Kim namazı terk ederse, kâfir olur.”(Nesâî, Salât, 8)

"Bilerek [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]eden kişiden, Allah ve Rasulunun zimmeti uzaktır."
(
Ahmed b. Hanbel, IV, 238, VI, 461 isnadı ile Mekhul'den rivayet etmiştir)

__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla