Konu Başlıkları: Zikir ve Timüs Bezi...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2016, 06:37   Mesaj No:22

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Zikir ve Timüs Bezi...

Evvela,site yöneticisi olan ABDULMELİK, abinin genellikle kullandığı bir sözle başlamak istiyorum.

Amacımız,bağda üzüm mü yemek,yoksa bağcıyı mı dövmek.

Medineweb bir paylaşım sitesi ve bu sitede her fikirden,ideolojien insanların olduğu ve olmasıda kaçınılmaz bir durumdur.
Sitede paylaşılan,paylaştığımız ki bu her kişi içinde geçerlidir, paylaştığımıza kabuller olacağı gibi eleştirilerde gelecektir.

Bunda; alınmanın, kırılmanın, darılmanın hiç mi hiç bir anlamı yok.

Dillerde pelesenk olmuş bir tekfir sözcüğünden ziyade,İslamda var olan ve olması gereken tekfir,İslamda olmayan olmaması gereken tekfirin şartlarını bilmek ve açmak ,ve islamda olanı yapmak ,olmayandanda kaçınmak gerekir.

Defalarca,hatta bu paylaşımdada gerek ALİMOĞLU,gerek ABDULMELİK abi beni ama haklı ama haksız eleştirmiştir.Buda gayet doğal.

Alimoğlunun eleştirisine ki beni yanlış anlamasından kaynaklanmış,bende cevaben bi kaç satır karalamışım.

Gelelim Esedullah ile olan kısmına,bu arkadaşı tanımam,etmem O da beni tanımaz,sitede bildiğimiz kadarıyla bir tanışıklığımız var.Sitede tanışıklığımızdan bu yanı kendisi tasavvufun islama kattığı ve benimde kabul etmediğim şeyleri paylaşır,bende bunu eleştiririm,eleştirme hakkınada sahibim,her kesin benim paylaşımlarımda kabul etmediğine eleştiri getirme hakkına sahip olduğu gibi...

İslam dinine gerçek manada harbi düşmanlık beslemeyen hiç kimseden ne hakkım vardır,nede hak talebim.Çünkü böyle insanlar ne kadar Kuran sünnet ve ehli sünnet yoluna muhalif çıkışları ve yaşantıları olsada sonuçta bu çıkışlarındaki niyetlerinde İslama karşı değil,kendi inandıkları ve zan ettikleri islamı savundukları içindir.
Böyle tavırda olanlara bedduadan ziyade,dua etmek lazım,hak taleb etmekten ziyade,onların hakkı görmelerinde yardımcı olmak gerekir.

Ben medineweb sitesinde bulunan hiç bir insan üzerinde bir hakkım yok ve böyle bi talebimde yok,benden yana olmayan bu hakkım herkese helal olsun..

Yanlış gördüğüm her fikri islami bir ahlak ile eleştirmeye devam edecem.çok kısa bir zaman içerisinde inşaAllah islamda olması gereken tekfir,ve olmaması gereken tekfiri Kuran sünnet ve ehli sünnet alimlerinin delilleriyle yazarlar bölümünde yazacam.eleştirisi olan kim olursa olsun kendini nispet ettiği yola göre cevap verip eleştire bilir.Bu konu artık sitede açıklanması zaruri oldu.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla