Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Şubat 2016, 23:08   Mesaj No:5

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: İRTİCA’YA KARŞI İSLAM / Mevlüt HÖNÜL

Allah'ın dinine dönüş. Rum suresi 30 Ayet kapsamında değerlendirdiğimizde Aslımıza dönüş doğru olandır.

İbrahim'in, Musa'nın, İsa'nın, Muhammed'in (a.s) Söylediklerinin kaçta kaçını hayata aktarıyoruz. Kur'an durur iken beşere meyletmemiz Ataların dini üzere yaşam değilmidir. Yada geçmiş üzerinden bir şeyler söylediğimiz de hazır bir argüman olan onlar anlamadı da sen mi anladın mantığı atalar dini üzere mantık yürütmek/putlaştırmak değilmidir. Bizi var Eden Rab ile Günümüzde Var edilen tanrıları ayırmak ile işe başlamalıyız.

Yunus suresi 100. Allah aklını kullanmayanları pisliğe mahkûm eder ayetini günümüz dünyasında var olan yıkım, savaş, kapitalizm, sömürü vb insanlık dışı uygulamaların neden niçin olduğunu sorgulama adına delil olarak ele aldığımızda Akılsız başın cezasını ayaklar çeker hitabının ne denli doğru olduğunu anlamaktayız.

Allah'ın Kelamı Kuran bütün sömürü, akılsız düşünce ve yaşam biçimlerini Atalar dini olarak lanse eder. Atalar kelimesi ile Şahıslardan ziyade düşünceler ve yaşam biçimleri kastedilir. Firavun, Belam, Karun isimleri birer karakter temsil etmekte sadece geçmişe mahsus bir şey değildir. Bu asırda Firavun'a, Belam’a, Karun’a rahmet okutacaklar var.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla