Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Şubat 2016, 04:24   Mesaj No:59

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Tevbe Süresini Sorularla Tanıyalım

TEVBE SURESİNDE ANLATILANLAR

Bu sure genel anlatımıyla Müslümanlar ile müşrik-kafirlerle bir uzlaşı olamıyacağı,müşrik-kafirlerle müslümanlar arasındaki savaş-barış süreci kuralları ve daha sonraki aşamada çıkacak savaşta geçersiz mazaretlerle savaşa katılmayıp Rasulullah ın yanında bulunmayanların, munafıklarca tutuldukları fitneden bahsetmektedir.

1.Müslümanların başkalarıyla yaptıkları antlaşmalara bağlı kalıp,karşı tarafın anlaşmayı bozacak hallere bürünmedikçe anlaşmayı korumalarından bahseder.

2.Müslümalardan eman dileyen müşriklere eman vermesi gerektiğini,bunların müşrikliklerinin bilgisizliklerinden kayaklandığından bahseder.

3.Müslümanların yeryüzünde fitne çıkaranlara karşı uyanık olmalarını ve bu fitneci yahudi ve hırıstiyanlarla savaşa her daim hazır bulumaları gerektiğini[Tabi bu devlatsel bir güç gerektiren durumdur]..

4.Küfür ile Hak kın çarpışması gibi bir durumda bütün müslümanların küfre karşı bir cihad hazırlığında ve katılımında bulunması gerektiğini,Allah ın razı olacağı iman sahipleride bu durumlarda geri durmayıp mazaretler üretmeyenler olduğunu,mazaretler üretenlerin ancak munafık tipli hasta ruhlu olanlardan olduğundan bahseder.

5.Müslümaların,muafıklara karşı nasıl davranmaları gerektiğinden bahseder

6.müslüman ile munafığı ayıran özelliklerden bahseder.

7.Müslümanlar ile savaşa çıkmayıp mazaretler sunanların,mazeretlerinin geçerliliği ve geçersizliğinin ayırımdan bahseder.

8.Müslümanlar ile savaşa katılmayıp geçersiz mazaret sunup daha sonra müslümanlar savaştan dönmeden pişman olup tevbe edip bağışlanma dileyen ve bağışlananlardan ,ve tevbe etmeyip halen mazeret üretenlerin bağışlanmamalarından bahseder.

9.Müslümanların kendilerine apaçık olmuş hidayet yoluna sımsıkı sarılması gerektiğinden bahseder.

10.müslümalar için Kurtuluşun Allah a her halukarda güvenmek ve Rasulullah a uymakla olunacağından bahseder.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla