Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mart 2016, 07:59   Mesaj No:90

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Nahl Suresini Sorularla Tanıyalım

NAHL SÜRESİNDE ANLATILANLAR..

Nahl suresinin işlediği konu Muhammed as ile Allah ın varlığına ve bir çok isim ve sıfatına inanıp,biryandanda Allah a mesnetsizce aracılarla ulaşmak isteyen Allah adına yalan uyduran MÜŞRİK KAFİR ler arasında ,TEVHİD VE ŞİRK ÇATIŞMASINDAN BAHSEDER.

1.Müşriklerin inandıkları Allah inancının doğru bir Allah inancı olmadığını ve Allah ın ortak koşulmayan bir tek İlah olduğundan bahseder.

2.Allah,müşrik kafirlerin Kendisine yakıştırdıklarından uzak ve yüce olduğundan bahseder.

3.Tevhidi ispat eden ayetler verilirken bir yandanda şirki çürüten deliller verilip,insanın dikkatini evrendeki ve insanın kendisindeki apacık işaretlere ve ayetlere bakmasından bahseder.

4.kâfir müşriklerin itirazlarına ayrıca ortaya addıkları iddiaları çürütülmekte, şüpheleri ortadan kaldırılmakta ve bu düşüncelerinin ne kadar eksik ve yanlış olduğu eleştirilerek halen düşünmeyeceklerinden bahseder.

5.İslam ın davetine direnen ve hakkın karşısında batılı seçip batıl yolda olanın sonuçlarından bahseder.

6.Allah inancının, sadece dilin söylemesi ile sınırlı olmadığı ve bu inancın insanın ahlâkî ve pratik hayatında somut bir şekle bürünmesi gerektiği, müşriklerin sadece Allah ın varlığı ve bir çok isim ve sıfatına inanmasına rağmen Yasama yürütme ,yargı ve örf adet geleneğindede aynı Allah ın hükmüne uymadıkça müşriklikten kurtulamıyacağından bahseder.

7.Müslümanların kendilerine işkence edenlere karşı nasıl bir tavır takınması gerektiğinden bahseder.

8.Allah adına yalan uydurup,Allah ın demediğini Allah a isnat etmenin tehlikesinden ,Yani Allah ve Rasulunden olmayan hiç bir söz ve fiili Allah a yakıştırmanın yanlış ve tehlikeli olduğundan bahseder.

9.Allah ın zalimlere sadece mühlet verdiğini yoksa yaptıkları her zulumde hemen cezalandırsaydı yeryüzünde kimsenin kalmayacağından bahseder.[Zulmetmekten ve zulme uğramaktan Allah a sığınırım]

10.Şeytan insanların amellerini süslü gösterip onları kandırabileceği tehlikesinden bahsed

BU SUREDE BİTTİ İNŞAALLAH
er.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla