Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Mart 2016, 17:28   Mesaj No:76

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım

TAHA BİZE NE ANLATIYOR..

Taha suresinin işlediği temel konu; Kuranın indiriliş gayesi olan insanların Allah ın azabından korunmak ve mükafatlarıyla mukafatlanmak için bir yol gösterici bilgiye ihtiyacı olduğunu beyan eden bir öğüt olduğu ve bu öğüdüde sadece takva sahiplerinin kulak vereceğini bunun dışında inatçı kafir-müşriklerinde kalbine zorla imanı Rasullerde koyamıyacağı bunun içinde kendilerini güçlüklere koymamaları gerektiğinden bahseder.

1.Musa as ve yaşadıklarından bahseder.

2.Musa as dan bahsetmesindeki sebeb mekkeli müşriklerin ehli kitap yahudilerden bildikleri bir gereçek olan Musa as mında Rasul oluşundandır.

3.Kuran ayetlerinin yavaş yavaş indirildiğinden bahseder.Bu şunun içindir ki,toplumlar birden bire değişim gösteremezler.

4.Allah ın seçtiği Rasuller tamamen Allah ın bilgisi ve takdiri ile olduğudur.Rasulluğu kabul etselerde etmeselerde ,Rasulluk Kişi ,kurum ve kuruluşların seçimine bırakılmayacak bir gerçekliktir ...

5.Rasullerin ortak daveti Allah ın kendisini tanıttığı şekilde öğrenilip, öylece iman etmeleridir.Öyle kulaktan dolma bilgilerle bu imanın gerçekleşmiyeceği gerçeğidir.Bunun adıda tevhid dir.

6.Allah ın dininin davetini yapacak olan Rasuller bu kutlu görevi ilk başta hiç bir beşeri güçle güçlendirme yoluna gitmemiş ve direk daveti her türlü zalimliklere bulaşmış yöneticiden ,yönetilen halka kadar tek başlarınada olsalar ulaştırmışlardır.Bu görevi yaparkende sadece Allah tan yardım istemişlerdir.

7.Müslümanların yapacakları davette hertürlü sözlü ve fiili işkencelerle başbaşa kalabileceklerdir.Bütün Rasullerin başındanda bu olaylar geçmiştir.

8.Bütün Rasuller insanları putperestliğe götüren beşeri sistem ve şirklerle mücadele etmişlerdir.

9.Firavun ve Musa as arasında RAB ve tanımı üzerinde mücadeleli bir konuşmadan bahseder.

10.Kuran ı okurken aceleden uzak bir anlamlı ve tefekkürlü okuyuşla birlikte Allah tan ilminin artırılmasına dair duada bulunmaktan bahseder.

11. Bir konu hakkında hüküm vermeden önce o konunun bütün detaylarının bilinmesi gerektiğinden bahseder.

12.Şeytanın Adem as mı nasıl kandırdığından bahsederken Adem as mında yaptığı yanlışlığı şeytana atmadan suçlunun kendisi olduğunu ve bunun için tevbe ettiğini,çünkü şeytanın kendisine apaçık düşman olduğu daha önceden Allah tarafından söylendiği,bunun için her kim işlediği suçu işlerse bu suçun faiilidir ve hiç kimseye bu suçunu atarak kurtulamıyacağı gerçeğidir.Zaten bu şekilde suçunu başkasına atmak şeytanın işidir.

13.Müslümanların kendi ailelerini namazla emretmesi ve rızıkdanda endişe etmemesiden bahseder.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla