Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2016, 06:33   Mesaj No:38

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Sebe suresini sorularla tanıyalım

SEBE SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Sebe suresinin işlediği konu,İslâmî hareketin ilk dönemlerindeki kafir müşriklerin İslamı alay, küçümseme, söylenti ve dedikodular yayıp bir yandanda insanların düşüncelerini yanlış yönlendirme gibi çalışmalar yürütülerek halkın bu uyanışının önüne geçmeye çalışmalarından bahsedip bu kafirlerin bununlada sınırlı kalmayı Son Rasul Muhammad as mın risaletini halkın gözünde yok etmeye çalışmışlardır.

İnsanlara ulaştırılmak istenen,tevhid,ahiret bilincine karşı çıkmalarının onlar için ne kadar zararlı bir durum olduğunu öğütlerken, Davud ve Süleyman Peygamberlerin kıssaları ile adeta şöyle denmekteydi "Sizden önce bu iki grup insan da yaşadı. Bir tarafta Allah'ın kendilerinden önce hiç kimseye nasip etmediği donamımlar ve özellikler, şöhret ve zaferler ihsan edilen Davud ve Süleyman Peygamberler var. Bu nimetlere rağmen onlar kibir ve gurura kapılmayıp Rabblerine şükreden kullar olarak yaşadılar. Diğer tarafta ise Allah'ın kendilerine nimetlerle donatarak lütuflar ihsan ettiğinde kibre kapılan ve bu yüzden sadece hikayelerde ,efsanevi olaylarda oda sadece isimleri hatırlanacak şekilde ortadan kaldırılıp helak edilen Sebe' halkı var.

Bunları göz önünde bulundurarak kendiniz için hangi hayatın daha hayırlı olduğuna karar vermeniz sizin için daha kazançlı olmaz mı.

son olarak Rasuller aracılığıyla insanlara ulaştırılan ve Allah ın Rahmeti olan karşılığında aklın alamayacağı mukafatları bulunan Tevhid'e ,ahiret inancına ve Allah'a karşı şükredici bir tavır takınmaya dayanan bir hayat mı, yoksa karşılığında aklın kavramada ölçemiyeceği büyüklükte azaplı bir ceza ile sonuçlanacak küfür, şirk ve ahireti inkara ve dünyaya tapmaya dayanan bir hayat mı daha güzel ve yaşamaya değerdir.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla