Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Mart 2016, 08:55   Mesaj No:29

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: MÜ'MİN SURESİNİ sorularla TANIYALIM

MÜ MİNUN SURESİ BİZE NE ANLATIYOR.

Müminun suresinin işlediği konu Rasulullah (s.a) getirdiği mesajı kabulun gereği olan ve pratize edilerek izlemeye çağrı olup, tüm sure bu tema çerçevesinde anlatılmaktadır.

Rasulullah ın ve O na inananların soylu kişilik kazanmaları bu mesajı kabul ettikten sonra bütün inanmayanlar arasındada geçerliliğini ispatlamış olması bu mesajın hak ve hakikat olduğunun doğruluk ispatıdır.

Kainatın yaratılışındaki gerçekler,islam dinin hakikati olan Kuran mesajının doğruluğuyla doğru orantılıdır. Yeterki insanlar bu hakikati görmeyi istesin ve hayatına geçirmye çalışsınlar.

Geçmiş dönem yani geçmiş tarihi olaylar ve bu olayların içinde başrol olan Rasuller ve kavimlerinin kıssalarının haberleri Kuran mesajının ayrıca TARİHİ delillerindendir.Çünkü Kuran kıssalarının dışındaki tarihi veriler tam anlamıyla kesin doğrular olmayıp,eksik veya fazlalıkları kaçınılmazdır ama Kuranın kıssaları hangi bilim dalıyla incelenirse incelensin kesin ve kati sonuç çıkar.

Ayrıca surede ,İnanmayanların vahiye karşı çıkışları her dönemdede aynı şekilde olmuştur.Bunların bu şüphe ve itirazları ne yenidir,nede son olacaktır.İnanmayanlar her dönemde aynı şaşkın ,batıl itirazlarla ortaya çıkmış ve çıkacaklardır.Bu olay her rasulun döneminde yaşandığı gibi bu günde her coğrafyada muvvahidlere karşı yaşanmaktadır.

İnsanlar Kuranın kıssalarına baktıkları zaman,şu pencereden bakmalıdır; Geçmişten ders çıkarmak.
Kuran kıssalarına bu pencereden bakanlar,bu olaylardan ders çıkarımlar yaparak hayatlarını dünyadada,ahirettede güzel yaşaya bilirler.Aksi durumlar hüsrandan başka bi sonuca çıkmaz.

Dünya hayatında,Musa as mın akibetini isteyenler,Musa as ın tavrında olmadır ki böyle bir akibeti hak edebilsinler.Yoksa Musa as mın akibetini isteyip,Fravunu köşklerde ,karuni zenginlikler,belami,ve sihirbazlar şöhretini arzulamak bu makamlar peşinde olmak,Musa as mın akibetiyle sonuç bulmayacağı gibi sadece şeytanın oyuncağı olunur.Bu oyuncak hayatta belki mal,mülk,mevkilere ulaşabilirler.Bu ulaşma onları Musa as ve diğer Rasul ve müminlerin akibetinden uzaklaştırması ise kaçınılmaz olacaktır.

Rasullerin Kıssaları bu anlamda anlamdır.Bu Kıssalarda anlatılanlar içinde,Rasullere inanmayanların dünya hayatındaki başarı ve yalancı mutlulukları, Allah katındaki kurtuluş ve başarı için bir ölçü değildir. Eğer bazı kişiler veya herhangi bir kişi dünyada zengin, güçlü ve refah içindeyse, bu hiçbir zaman bu kişi veya kişilerin Allah'ın razı olduğu kişiler ve yaşantı olduğu anlamına gelmez. Aynı şekilde, inananların yoksulluğu ve başlarına gelen sıkıntılar, Allah'ın onlardan razı olmadığının bir delili değildir.

Surenin sonunda Rasullerin ve getirdiklerinin gerçek olduğunun ikna edici delilleri verilerek,inanmayanların müslümanlara yaşattıkları sıkıntıların karşılığında ahirette çetin bir hesap ve cazaya çarptırılacakları için kendilerini düzeltmeleri gerektiğine dair öğütler verilmiştir.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla