Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Nisan 2016, 20:13   Mesaj No:33

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım

AHKAF SURESİ BİZE NE ANLATIYOR.

Ahkaf Surenin konusu,Kurana karşı mesnetsiz yakıştırmalarda bulunan ,Kuranın bir beşer sözü olduğu iddasını ortaya atan müşrik- kafirlerin sapık amellerinin kötü sonucundan onları uyarmaktadır. Onlar büyüklük taslayarak bu sapıklıklarında ısrar etmekle kalmayıp , onları bu sapıklıklarını onlara haber verip korumaya çalışan Rasule de saldırıyorlardı. Kafirlerin bu dünyayaya bakışları sadece amaçsız bir oyun ve eylenceden ibarettir ve kendilerini de bu dünyada sorumsuz zannederler.

Ayrıca bu tür yaşantı ve düşüncede olan bu kafir-müşriklere,tabikideTevhid daveti batıl gelecektir. Allah'a gerek ibadette gerek sosyal hayat içerisindeki işlerinde,kurum kuruluşlarında şerikler koşarak onlara ibadette eder ve bunuda inkar ederler. Buda onları Kur'an'ın Allah'ın kelamı olmadığı düşüncesine götürür. Çünkü sosyal hayata indirilen bir Kuran tabiki onların bütün işlerinin hükümlerine karışacaktı ve buda müşrik-kafirlerin işine gelmez.

Diğer taraftan bu guruh Risalet hakkında ise kafalarında kendilerince yorumladıkları cahilane düşünceleri vardır. Bunlar bu gün bir rasul olmasada bu günki versiyonuyla yine sahnedelerdir ve Rasulullah ın ,risaletini sorgulamayı dolaylı olarak saçma sapan sorularla ve yorumlar yaparak yapmaktadırlar.Bu sure bunun için bu anlamdada çok önemlidir.

Son olarak kafir-müşrikler in Kuran a ve Rasulluğe karşı ,bu saçma sapan yorumları eleştirilerek kendilerini düzeltmedikleri takdirde büyük bir hüsran yaşayacaklarından bahaseder.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla