Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Nisan 2016, 18:21   Mesaj No:28

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Tur Suresini Sorularla Tanıyalım

TUR SURESİ BİZE NE ANLATIYOR
Tur suresinin ilk işlediği konu ahiret hayatı ve kıyameti inkar edenlere rağmen kopması kesinlikle olacağıdır.

Bilindiği gibi zan üzerinde olanlar kıyametin kopmayacağını ve ahiret diye bir hayatında mümkün olmadığını Muhammed as mın söylediklerinide kendisi uydurmuştur diyorlardı.

Şanı yüce Rabbimizde buna binaen hiç kimsenin kıyametin kopmasını engelleyemiyeceği vurgusunu yapıp Rasulullah ın söylediklerininde Allah tan iletilen vahiy olduğunu bildirmiş.Aksini düşünenlerinde bu inkarlarından dolayı cezalandırılacağını açıklamış.

Bu gün ise insanlar kıyametin kopacağını ne kadar söz ile söyleselerde,yaşantı olarak inkar edercesine dünyaya dalmışlardır.Hatta öyle yanlış sözler sarfediyorlar ki,Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalışmayı birbirlerine telkin ederken yarında ölecekmiş gibi ahiretlerini erteleye biliyorlar.

Böyle inanç karmaşası yaşayanlara Kuran ve sünnetin hakikatlerinden bahsedilince,mekkeli müşriklerin Rasulullah için düşündükleri gibi şunu söyleye biliyorlar ;
Başına bunların bir bela gelsede yakamızı bıraksalar dercesine kin öfkelerini her daim kusmaktalar.
Bu gün insanlara uydurdukları bir takım batıl ibadet ve şirklerinden haber verilince,buna bakın, başımıza alleme,hoca kesildi deyip ,sanki bu din buna kalmış gibi alayvaride davrana biliyorlar.Hal böyleyken bu gün farklı versiyonlarlada karşı çıkmalar olsada mekkeli müşriklerle aynı kafa yapısındadırlar.

İşte Allah bunların bu davranışlarını yerip,gerek Rasulunu gerek müslümanlara bu eziyeti yapanlara karşı deliller niteliğinde sorularda yöneltiyor.

son kısımda ise Rasulullah ın şahsında bütün muvvahidlere bu yolda kararlılık gösterip Allah ı tespih etmelerini ve Allah ın muvvahidleri Hak düşmanlarının karşısında kimsesiz bırakmayacağını,devamlı koruyacağını bildirmiş .
Allah'ın , hükmünün saati gelinceye kadar her şeye tahammül etmeye devam edilmeli ve Allah yolunda çalışanların ihtiyaç duyduğu kuvveti elde edecekleri meşru yollara yönelmeleri de tavsiye edilmiştir.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla