Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Nisan 2016, 06:55   Mesaj No:16

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Kamer Suresini Sorularla Tanıyalım

KAMER SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Kamer suresi Kıyametin kopacağını ve bundan dolayı hazırlıklı olmayı,Allah ın Rasulunun getirdiği vahiyi ve Rasulullah ın takip edilmesi gerektiğinden bahseder.

Ayrıca geçmiş dönemdeki Rasuller ve kavimlerinden bahsederek, Rasullerin kendi toplumlarını doğru yola çağırdıklarında onların çoğu inkar etmiş ve bu inkarlarında ısrar etmişlerdi bunun içinde helak olmuşlardı.Bu örnekler verilerek inkarcıların kendilerine gelmesini ve Rasulullah ın nasihatına uymaları aksi halde helak olan toplumlar gibi sizlerde kaybedeceksiniz denmiştir.Bununlada kalınmayıp Ayın yarılması ve her iki parçasının farklı yerlerde görünmesi gibi bir olaya şahit olmuş olan bu toplum yinede Rasulullah a iftira atıp bununda sihir olduğunu söylemişlerdir.

Bu gün ise insanlar kıyametin kopacağına inandıklarını söylemelerine rağmen yalnız her türlü tedbirleri ise dünya hayatı için alıyorlar.Örneğin,sigorta şart ilerde yaşlılık var,çocuğun çeyizini 10 yaşında başlanır bunlar ilerde evlenecekler,bu yıl nerede tatil yapsam,ilerde şu işi kurmak için şimdiden hazırlık yapsam....bunlar yapılırken enaz bunlar kadarda ahiret hazırlığı ve ahiret içinde bu tedirginliği yaşamak lazım değil mi......

Surenin sonunda, kıyametin kopmasının Allah için güç bir iş olmadığını Allah ın dilediği andada kopacağı, kainatın nizamı ve insanoğlunun yaşama suresi tayin edildiği için,dolayısıyla herşey bir takdire bağlanmış, Kıyametin vakti tayin edilmiştir ve tayin olunan vakit kopacaktır. Bunun için kıyamet, herkesin istediği zamanda gelecek değildir. Şayet sizler onun meydana geleceğine inanmıyorsanız dilediğiniz gibi davranın ve fakat bilin ki, her hareketiniz kaydedilmektedir ve bunların hesabını eryada geç vereceksiniz.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla