Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Nisan 2016, 17:01   Mesaj No:18

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: VAKIA Suresini Sorularla Tanıyalım

VAKIA SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Vakıa suresinin işlediği konu tevhid,ahiret ve Allah a ortak koşanların itirazları ve bunlara verilen cevaplar niteliğindedir.

Ayrıca surede üç grup insandan bahseder.Bunlar Sabikun,salihun ve hayatlarının son anına kadar ahireti inkar eden, şirk, küfür ve büyük günahları hiç çekinmeden işleyen Kafirûn. Bu üç grubun yönelişlerine göre onlra kıyametten sonra nasıl muamele edileceğinden bahsedilir.
inkar edenlerin bu inkarlarının asılsız olduğunu sadece kendi vucutlarının yaratılışındaki mükemmeliğe bakmaları bile yeterli olacaktır.Çünkü kendi yaratılışlarındaki mükemmelik bile onların inkar eddiğinin zıddını onların görmesini sağlamaya yeterlidir.Yeterki az bir aklı selimle bakabilsinler.Aksi halde inkarları kıyametin kopmasının önüne geçemiyecektir.Kıyamet kopma esnasında vuku bulacak olaylarda detaylı açıklanırken inkarcıların bu olaylar gerçekleşmeden inkarlarından vaz geçmeleri kendi lehlerine olacaktır yoksa kaybedenlerden olursunuz diye uyarılırlar.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla