Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Nisan 2016, 21:37   Mesaj No:26

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Cuma Suresini Sorularla Tanıyalım

CUMA SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Cuma suresi Muhammed as ma inananlara toplumsal konuların gündem edildiği cuma gününün toplantılı yapılarak duyurulmasını amaçlayan peşinede, namaz kılınmayı anlatan suredir.

Tabiidirki budurum darul islam yani yürütme,yasama ve yargıda sadece ve sadece Allah ın hükmüyle hükmedilen dar[ülkelerde] olur.Medinede bu tolantılı namazın vuku bulmasıda bundandır.

Yani Allah ın hükmüyle değilde, laik demokratik beşeri hükümlerin tahakümü ve gözetimi altında laik demokratik beşeri hakimiyeti tehdid edici en ufak bir söz ve fiilin dahi yasak kılındığı ülkelerde, yapılması gereken bu surenin gereği değil.ilk başta yapılması gereken Müslümanların toplu olarak beşeri hakimiyetten kurtulup,Allah ın hükümlerinin hakimiyetine geçinceye kadar mücadele etmeleridir.Kısacası cuma namazı hak ile batılın çakışması,çarpışması sonucunda hakkın taraftarlarının galip geldikten sonra yaşadıkları ülkede yürütme,yasama ve yargıda kendileri gibi kul olan insanların hükümleriyle değilde sadece Allah ın hükümleriyle idare edildikten sonra uygulayabilecekleri toplantılı bir ibadettir.Yoksa laik demokratik beşeri tahakkümünden kurtulamadığı gibi,bunların belirlediği konuların dışına çıkmanın dahi izni olmayan bir yönetimde olamıyacağı aşikardır.zaten Rasulullah ın uygulamasıda bugün yapılanla uyuşmaz.Yani cuma namazı bir süreç ile hayata girecek bir durumdur.

Son olarak yahudilere hitaben,kendi ırkını üstün olduğunu düşünüp,bütün faziletli insanların kendi ırklarında olduğunu düşünen üstün ırk sapıklığındakiler bilsinlerki Allah onların bu hevalarına göre karar vermeyeceğidir.Allah için ırklar değil kişinin kişiliğinin kendi yasalarına uygunluğu önemlidir ve Allah böyle kişileri önemli şahsiyetler olarak değerlendirmiş ve böylede değer verecektir.

Yoksa yahudiler gibi ilim yüklenip,o ilmin gereğini yapmayanlar,kitap yüklü eşşektirler.Bu eşşekliklerindeki onlara kalan sadece o ağır sorumluluk olan yükleridir.Bunun gereğini yapmadıkları sürece bu eşşeklikleri onlardan gitmeyecektir.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla