Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Nisan 2016, 06:31   Mesaj No:28

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Münafikun suresini sorularla tanıyalım

MUNAFIKUN SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Munafikun suresi, İslam dinininde entehlikeli insan tipi olan munafıklara karşı yapılacak tedbirden bahsedmektedir.

İslam dininde zahire hükmedilir.Yani kişinin inancı görünürde yapıp ettiklerine göre değerlendirilir.Munafıklarda İslama ve müslümanlara zarar vermek için zahiren müslüman gibi görünüp,zahirlerinde Allah a hiçbir şekilde ortak koşmayan ve bununla birlikte islamdaki diğer ibadetleride yerine getiren yalnız şeytanlarıyla tekbaşına kalınca biz bu beyinsizler gibi iman etmemişiz diyenlerdir.

Munafıkların açığa çıkması ve müslümanlarca bilinmesi bir süreçte belli olur.Allah ın son Rasulu Muhammed as döneminde munafıkların başında gelen Abdullah bin ubey dir.Bu kişiden müslümanlar çok çekmiş olmasına rağmen Rasulullah bu kişiyi ,ashabtan defalarca öldürelim densede Rsaulullah as ben,Muhammed kendi arkadaşlarını öldürtüyor denmesini istemiyorum deyip bu işin şuan erken olduğunu ashaba anlatıp ertelemiştir.Daha sonraki sureçte bu munafığa ilk kılıç çeken müslüman olmuş kendi özoğludur.Ve bu kişi böylece zelil olmuştur.

İşte bu sure tamda bundan bahsediyor.müslümanların munafıklara karşı uyanık olmalarını ve fevri hareketlerde bulunmamaları gerektiğini anlatmaktadır.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla