Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2016, 16:41   Mesaj No:13

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Mülk suresini sorular ile tanıyalım.

MÜLK SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Mülk suresinin işlediği ilk konu,hayatın ve ölüm arasındaki zamanın neden yaratıldığıdır.Yani insanın dünyaya geliş sebebinin bu hayatta neler yaptığına yaşayarak bizzat kendisinin şahit olmasından dolayıdır.

Ayrıca Allah ın yarattığı kainatın ve kainata yerleştirdiği sünnetullahın mükemmelliğinden bahsedip,bu yaratmada enufak bir eksiklik ve hatada bulunmayacağıdır.Hata bulmaya çalışanın bu arayışında sadece kendini yoracağı ve bu yorgunluğundan dolayıda bu arayışından vaz geçeceğinden bahsedilmiştir.

Bu yaratılıştaki hakikatı ve bundan sonraki hayattaki hesabı inkar edenlerin bu yaratılış üzerinde düşünerek kendilerine gelmeleri tafsiye edilirken,inkar edeninde kendisi için çok kötü bir sonuçla karşılaşacağı haber verilmiştir.

Surenin sonunda,Allah a ortak koşanlara,sizlere bir düşünme fırsatı[hayatı,zamanı] verilmiştir.Bu hakikati görmüyorsanız o zaman şuan yeryüzünde olan su,tekrar yeraltına çekilse sizin için bunu kim çıkaracak.Bütün gücünüzle teknolojinizle Allah ın sizden alacağını tekrar Allah tan alabileceğinizi mi zan ediyorsunuz.Bu şaşkınlığınızı artık bırakın,yoksa acı ve hüsranlı bir son sizi bekliyor,şeklinde uyarılar işlenmiştir..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla