Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Nisan 2016, 06:49   Mesaj No:44

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Cin suresini sorularla tanıyalım

CİN SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Cin suresine geçmeden,insalanların cinler hakkındaki yanlış düşüncelerine dair bir kaş cümle yazmadan geçemiyecem.

Bilindiği gibi bazı düşüncelere ve yanlış tevillere göre cinlerin varlığı inkar edilir.Cinlerinde insan olduğu cin kelimesinin anlamının dağda yaşayan veya o ana kadar kişinin karşılaşmadığı bilmediği,haberdar olmadığı varlıktırda denilmiştir.

Bu görüş sadece şu ayete görede çok yanlış ve sadece inkara dair bir sözdür.

RAHMAN SURESİ 14,15..İnsanı topraktan,cinlerde ateşten yaratılmıştır.

Surenin işlediği konu cinlerden birkısmının Kuran okunduğu zaman O nu dinlediklerinden,dinledikleri Kuran ın onları etkilediğinden daha sonrada kavimlerine giderek dinledikleri Kuranı onlara anlattıklarından bahsedilmiştir.

Bundan sonrada Allah a yaratıcı olarak inandığı halde sosyal hayattaki yaşamlarında Allah a birtakım,gerek figür,heykel,put gerek kişi kurum ve kuruluşları ortak koşan müşriklere seslenilerek eğer bu şirklerini bırakırlarsa Allah ın onları nimetlerle mükafatlandırıcakları anlatılmaktadır.

Sonrada Rasulullah ın örnekliğinde,Allah ı hükümlerini hayatlarındaki kararların bütününe katmayıp,Allah ı hayatlarına hakim kılmayan şaşkınlar uyarılarak Rasulullah ın örnekliğinde onlara seslenilip,sizleri bu sapık yollarınızdan batıl fikir düşünce ve yaşama biçiminizden uzaklaşıp,sadece Allah ın kanunlarına bağlı yaşamaya davet eden ve çalışanlara karşı yaptığınız direnme , yalan yanlış,mesnetsiz iftiralarınızla hezimete uğrayacak olan siz,kazanacak olanda bu kutlu davanın davetçileri oacaktır denilerek uyarılarda bulunulmuştur.

Sonunda da gaybın bilgisinin Allah'a ait olduğu, Rasul'ün ise sadece Allah'ın verdiği kadarıyla bunu bilebileceği bildirilmektedir. Bundanda anlaşılıyorki eğer bir kişi gayb ten haber verdiğine inanıyorsa o kişi apaçık bir iftira işlemiştir.

Çünkü gayb bilgis sadece Allah a aittir.Allah ta bunu seçtiği Rasullerin risaletlerinin bir gereği ve ihtiyacından dolayı Rasullerine bir kısmını bildirmiştir.Bunun dışında Her kim veya kimin gaybden haber verildiğine inanılıyorsa bu apaçık bir iftiradır.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla