Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mayıs 2016, 21:41   Mesaj No:25

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Zilzal-Adiyat ve Karia Suresini Sorularla Tanıyalım

ADİYAT SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Surenin konusu ,, ahireti inkar etmenin veya ondan gafil olmanın, kişiye getireceği ahlâkî çöküştür. Bunun yanısıra, ahirete insanların sadece görünürde olan amellerinden öte ,kalplerindeki gizledikleri kötü düşüncelerede hesap sorulacağı ifade edilmiştir. Dünya halklarının arasındaki yaygın olan anarşiden herkesin perişan ve rahatsız olması bunun delili olarak ileri sürülmüştür. Çünkü her dönemde, her tarafta savaş, kan ve zulüm bu içlerinde sakladıkları kötü düşüncenin ürününden dolayıdır. Dünya halkları bu batıl düşüncelerinin ürünü olarak birbirini helak etmektedir. Bu durum şuan bütün dünyayı sarmış ve bu kötü düşüncenin kötülüğünü herkes hissetmekdir. Zalim ve tecavüzkar olan dünya halklarını sömüren ve gücü elinde tutan halklar başarı kazandığı zaman memnun olur.Mazlum ve sömürülen halklar ise matem ve zulum içindedir. Ama muzaffer olan zalim zulme uğradığında, anarşinin ne kadar kötü olduğunu işte o zaman hisseder. Bu gün yaşadığımız dünyada batı halkları tamda bu durumda değilmidir.işte bu sure tamda buna işaret etmektedir ve insan ölümden sonraki hayatı ve Allah (c.c.) huzurunda hesap vermeyi bilmeden Rabb'ına karşı nankörlük yapmaktadır denilmektedir. Allah'ın verdiği kuvvetleri zulm, savaş ve kan dökmek için kullanmak ahmaklığın ta kendisidir. Mal ve iktidar sevgisi insanın gözünü o kadar kör etmiştir ki, bütün gayri meşru ve çirkin yolları bile ne pahasına olursa olsun elde etmek ister.

Son olarak böyle olanlar uyarılarak bu halde olanlar, Rabb'inin verdiği kuvvetleri yanlış yerlere kullanmakta ve Rabb'ine karşı haddi aşarak nankörlük etmekte olduğuna, kendi kendine şahitlik edeceği gün geldiğinde artık bu kalbinde gizli tuttuğuda ortaya çıkacak ve bundan dolayı pişmanlık duysada zamanı geçmiş ve cezayı hak etmiş olacak diye uyarılarda bulunulmuştur.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla