Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05Haziran 2016, 20:42   Mesaj No:11

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart

KAFİRUN SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Kafirun suresi yeryüzünde insanlar için tek geçerli dinin islam olduğu ve islamın kendisinden başka hiçbir dinin geçerliliğini kabul etmediği gibi bu batıl dinlerle uzlaşmacı veya hoşgörülüde olamıyacağını anlatır.

İslamın kendisini bir hayat nizamı kabul etmeyenlere karşı sadece fitne çıkarmama şartıyla yaşama hürriyeti tanır.Fitne çıkarmak yeryüzünde kaos sebebi olduğu için öldürmekten daha büyük bir suçtur.

Bu gün kendini müslüman zanneden bazı kanaat önderleri DİNLER diye bir tarif yapıp bu dinlerinde sanki geçerliliğinden bahsedip bunlara karşı saygılı olunması gerektiği gibi sapık fikirler üretselerde şu ununutulmamalı ki; islam dininde değerli olana saygı vardır.Allah katında geçerli olmayan ve hiç bir değeri olmayan gerek geçmişte semavi bir inanış olup daha sonra bozulmuş ve aslını yitirmiş yahudilik ve hırıstiyanlık gerek semavi olmayıp beşeri ütopyalarla ortaya çıkmış beşeri dinlere karşı yapılacak en güzel tavırda bu suredeki gibidir.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla