Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29Haziran 2016, 02:28   Mesaj No:118

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11857
Beğendi:8991
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
snnclk34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar cümleten Selamün Aleyküm =)

Siteye yeni üye oldum. Öncelikle hoş gelmişimdir inşaAllah


İzninizle birtakım sorularım olacaktı:

1-) Ben İstanbul'da bulunuyorum. İlitam'lar içinde okunması en kolay İlitam olarak İstanbul'u görüyorum. Acaba yanlış mı düşünüyorum..?

2-) İlitam'larda toplam süre genel itibariyle 2 yıl mı olmaktadır..?

3-) Önlisanstan bana gelen okul puanı ortalama 70-71 civarında... Bu puanı göz önünde bulundurarak İstanbul İlitam'a yerleşebilmek için kaç Sayısal kaç Sözel yapmam gerekecektir..?

4-) İlitam'larda sınavlar nasıl olmaktadır? Yani vizelerin ekseriya online olarak yapıldığını, finallerin de okula bizatihi gitme durumunun olduğunu okudum. Nedir acaba işin gerçek yüzü..?

5-) İlitam yoluyla formasyon nasıl alınıyor? Formasyonun süresi 1 yıl mıdır? Ve aynı ders gibi okula mı gidilecek?


Şimdiden Allah razı olsun çok ama çok teşekkür ederim
hoşsefa geldiniz sitemize..hayrılı olsun..sorularınıza cevap vermeyeçalışayım...diğer arkadaşlarımda yardımcı olurlar nşallah

1.İstanbul ilitam zorluk sırasında ilk sırayı alıyor,ama bu kişiye göre değişiyor takdir edersiniz,evli bekar oluşunuz,istanbulda yaşıyor oluşunuz,herşey etkendir..İstanbulda yaşıyorsanız,kolaylıklada kazanıp,bitirirsiniz Allahın izniyle..

2.Evet 2 yıl..

3.diploma notunuz yüksek...tam olarak ortalama ne kadara denk gelir bilemiyorum ama 50 net cevapla istanbul ilitam gelir..tabi kazanan arkadaşlarım daha net bişey söyleyebilirler..okullar kontenjanlarını taban puanlarını belirliyorlar..bu tablolarada bakıp taban ve tavan puanlara bakıp inceleyebilirsiniz..

4.ilitamlarda sınav şekli aynen belirttiğiniz gibi..vizeler online...çoğu ilitam,okulun belirlediği vize takviminde istedikleri aralıkta,yani bir hafta yada 4 günlük bir zamanda istedikleri zamanda siteme girip sınavlarını olup çıkıyorlar,ama omu de sadece hafta sonu,sistemin belirlediği tarih ve zaman dilimine online sınav oluyoruz..finallerde okula gidiyoruz...ilitama göre yine zaman değişmekte..cuma ve pazartesiyi kapsayan bir zaman dilimide olabiliyor...klasik sınav olna yerlerde var sivas gibi..normal sınav usulü yapanda...ilitama göre değişiyor..kuranı kerim sınavı yüzyüze

5.formasyon alan arkadaşlarımda daha sağlıklı ve net bilgi vereceklerdir,ama busene arkadaşlarımdan gördüğüm;dönemlik aldılar formasyonu.diye biliyorum. nerden aldılarsa,oranın şartlarına uygun şekilde her hafta sonu gidende oldu...uzaktan eğitime formasyon veren ünilere giden arkadaşlarda oldu..uzaktan eğitimdede baya gidiş geliş yaptılar..illaki devam zorunluluğu oluyor..yine bunuda formasyon aldığınız üniler belirliyor..aynen okul gibi gittileeer geldiler...hala devam ediyorlar..

sizdende Rabbim razı olsun..umarım istediğiniz ölçüde cevaplayabilmişimdir..daha detaylı bilgileriçin link vereyim size..arkadaşlarımda uğradıklarında mutlaka size yardımcı olacaklardır...aşağıdaki linklerde,istatistikler,diploma notu,taban tavan puna listeleri evcuttur..yorumlarıda okursanız 3 aşağı 5 yukarı fikir edinmiş olursunuz..kolaylılar diliyorum..tekrar hoşgeldiniz..fiemanillah

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla