Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Eylül 2016, 05:35   Mesaj No:193

atakan.ga

atakan.ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:atakan.ga isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55206
Üyelik T.: 03 Eylül 2016
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Elazığ
Yaş:38
Mesaj: 8
Konular: 0
Beğenildi:8
Beğendi:10
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

S.a arkadaşlar,

Sitenizde yeniyim. İlitam ile ilgili yaptığım araştırmada en kapsamlı cevapları ve samimiyeti burada gördüm. DGS güzel geçti, 55 sözel ve 20 sayısal net beklemekteyim ve AÖF ortalamam 2.54'tür. Bu sebeple ilitam tercihi hakkında yardımınıza başvurmak için birkaç soru yönelteceğim:

1- Bu yıl itibariyle çok uzak bir ülkede yaşamaya başladığım için sınav tarihlerine geliş gidiş yapmayı düşünmekteyim. İlitamlar arasında ilk dönem sadece vize, ikinci dönem sadece final olan bir üni var mı? Bir de her daim test mi sınavlar? Çünkü Klasik sınav yapan veya ödev isteyen bir ilitama benim de gidecek vaktim ve durumum yok.

2- Vize sınavları tüm ilitamlarda bütün dersler için de online mı? (Ankara'nın online olmadığını biliyorum.) Bir de vizelerin internette nasıl yapıldığını çok anlayamadım. Zira sadece finallere vatana gelmeyi düşündüğüm için bu konuda aydınlatılmayı istirham ediyorum. Evinde pc başında vizeye giriş mümkünse kopya çekerek herkes yüksek yapamaz mı?

3- Bana sadece 4 yıllık, "ilitam" ibaresi bulunmayan, genel bir ilahiyat diploması gerek. DİB'de imam, Kur'an kursu hocası, müezzin veya vaiz gibi çalışmaya elverişli değilim niyetim de yok. Bu yüzden kötü tecvidimle Kur'an ezberini ittirmeyle geçebileceğim yani hocasını zorlasam da bezdirtip aradan sıyrılacağım en anlayışlısı hangi ilitamda olur? (En çok bu soruya verilecek müstakbel güzel cevaba göre tercih yapmayı düşünüyorum.)

4- İlitamda dönem başı kayıt yenileme veya ders kaydı gibi konularda hiç okula uğranılmadığı duyumumun doğruluğu halde de geçerli midir? Çünkü ben sadece sınavdan sınava gelip gitmek istiyorum.

5- Hangi ilitam sizce en kolay ve rahat geçilir? Hoca kalitesi veya dersin anlatımının/öğretiminin biricikliğinin üzerimde hiçbir etkisi yok. Sadece en kolay, basit ve pratik yoldan ilahiyat diploması sahibi olmak istiyorum.


Şimdilik sorularım bu kadar. Derdimi kısaca ifade edemediğim için affınıza sığınıyorum. Cevaplarınıza göre tercihte bulunmam özel hayatımı çok etkileyecek bir öneme sahip. Bu nedenle şimdiden okuyacak, ilgilenecek ve cevap verecek arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.

----------------------------------
ANKARA İLAHİYAT ÜZERİNE

Acizane bir Ank. İl. Master öğrencisi olarak sizlere birkaç bilgi paylaşımında bulunmak isterim.

Ankara ilahiyat örgün veya ilitam programlarını seçecek arkadaşların okul hakkındaki iftira, hakaret ve yanlı/ş malumata itibar etmemesini can-ı gönülden istirham ediyorum. Hocalarımızın hepsi birer derya deniz olduğu kadar Tr'deki birçok ilahiyat fak.de hocalık yapanların da hocalarıdır! Felsefe, Kelam, Mantık ağırlıklı perspektiflerinin birincil sebebi, Tr'nin ilk ilahiyat fak. olan Ankara'ya kendi rengini veren biricik hocam H. Atay'ın pozitif etkisidir. Hocalarımız münkir, münafık, ehlüd dalle falan değildir. Hepsi kendine has bir üsluba, orijinaliteye ve derin bir ilme maliktir. Mu'tezili yakıştırmaları -ki birçoğu Maturidi'dir veya mezheplerüstü düşünmektedir- da çalışmalarının ve anlatımlarının kalitesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca hemen hemen hepsi alanında uluslarası üne sahiptir ve buna rağmen odalarında sizi dinleyecek ve size vakit ayıracak kadar mütevazilerdir.

Okul binası, kütüphanesi, bahçeleri, konumu ve kantinleri bakımından bence güzel olup öğrenciyi memnun etmektedir.

Ankara İlahiyat etiketi/adı övgüyü fazlaca hak etmektedir. Vizeleri online olmadığı ve benim de sadece yılda 2 kez ikişer haftalığına gelebilme imkanım olduğu için masterda tez yazım aşamasına geçtiğim ve bilimsel hazırlık okuyarak örgün eğitiminin kalitesini de gördüğüm güzel okulumu seçemiyorum. Yoksa şartlar ve ahvalim el verseydi, DGS full dahi çıkarsam, 1. sıraya tereddütsüz Ankara ilahiyatı hatta örgün eğitimini ve hatta ingilizcesini yazardım.

Sürç-ü lisanım oldu ise bağışlayınız, benden şimdilik bu kadar. Eğitim/öğrenim hayatınızda başarılar diler, saygılar sunarım.
__________________
Değişen biz miyiz, bilmem, zaman mı?
Hep of mu çekelim yoksa aman mı?
Bu, yaşamak değil; söyle, yalan mı?
Acılar bal gibi tadılır oldu.
Alıntı ile Cevapla