Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Eylül 2016, 00:37   Mesaj No:14

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

imza olarak kullandığım bir cümle "Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır."

derdimiz ne alimleri aklamak paklamak nede yermek yerin dibine sokmak. Alimlerimiz bizim için İslam ilimlerinin aksesuarlarıdır saygındır. her alimin beşer olduğunu unutmadan okuruz.biz Müslümanlar itaat ve tartışılmaz öğreti anlamında alimlerden değil Allah ve resulünden sorumluyuz. Alimler bizim için öğretmenlerdir yol göstericilerdir dalında ihtisaslaşan uzmanlaşan saygın insanlardır. Hatası ile sevabı ile doğrusu yanlışı ile birer beşerdirler.

acizane kendim için bana özel bir prensibim vardır. Alimleri ve eserlerini okurken Kuran gölgesinde konuşan ve konuşan kuranı seslendireni tercih ederim. Kuranı konuşturanı değil. Biraz daha açılımı şu Kitaba uyanı tercih ederim, kitabına uyduranı değil.

Bu prensip ile bildiğim duyduğum tarihte ve günümüzde imkan bulduğum her alimi tereddütsüz/önyargısız okumuş,eserlerini cımbızla değil bir bütün ele aldıktan sonra o alim hakkımda düşüncemi netleştirmişimdir.

bir öğrenci ve meraklı bir araştırmacı olarak marx'tan tutun Zerdüşt'e kadar, İncil'den tutun Aristo'ya kadar,şeriatiden tutun afganiye abduha kadar her çeşit din düşünce mezhep gözetmeksizin kaynaklarımda bulundurur okurum.ve bir hristiyanla münazara edeceksem en az onun kadar onun kaynaklarını bilmeliyim ki konuşma söz hakkım olabilsin. tartışırken Oturduğumuz yerde atmasyon ezber ve bayat kulaktan duyma içi boş düşüncelerle muhatabımıza sadece gülünç ve tutarsız oluruz.

acizene katıksız hormonsuz hurafesiz uydurmasız bir islam istiyorum ve böyle bir islama inanıyorum.Bu prensip ile hareket eden her alim başımın tacıdır ve üstadımdır. birer beşer olduklarını unutmadan Doğrularını tereddütsüz alırım yanlışlarını iade ederim.

Kendime prensip edindiğim bu olmazsa olmaz kuralımda "İslamoğlu,ibn teymiye,seyıd kutup,şeriati (ve bir kaç alim daha sayabilirim)...." bana ikna değil sofrayı tarafsız sunmalarını takdir ettim.yani bir ayeti lastikleştirerek bin bir dereden su getirerek benimsediği düşünceye uyarlayarak ve kendi tarafına çekip ikna etme gibi dertleri yok bu alimlerin. Sofrayı olduğu gibi önüme sermeleri dilediğini al tercih senin tekliflerini benimsedim.

Bu demek değil ki benimsediklerimi bir bütün olarak hatasız benimsedim. islamoğlunun eleştirdiğim / benimsemediğim çok düşünceleri var.ibn teymiyeninde öyle...şeriatininde öyle....kutubun,gazalinin,humeyninin,abduhun,afgan inin,bediüzzamanın da öyle....

tekrar altını çizerek diyorum bu bana özel kendime prensip edindiğimdir kimseyi bağlamaz.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla