Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Eylül 2016, 22:23   Mesaj No:34

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
snnclk34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sevgili @aslıı

Boşver kardeş, uzatma sen de...

Anlamak istemeyenlerle ortak bir platformda buluşmak imkansız ötesidir.

Hatta -afedersin- kendimizi paralasak da hoş, onlar yine anlamak istedikleri şekliyle anlayacaklardır.

Tasavvuf denen yol çok farklıdır.

Abdülkâdir-i Geylânî Hazretlerinin Fütûh-ul Gayb kitabının Fârisi şerhinde buyuruluyor ki: 'Ariflerin kalplerine ince ve anlaşılmaz bilgiler geldiği zaman, bunları anlatacak kelime bulamazlar. Böyle sözlerini işitince, doğrusunu Allahü teâlâ bilir demeli, inkâra kalkışmamalıdır.'

Ayrıca tasavvuf öyle bir demdir ki onu içine çeken bilir anca...

Mevlana ve Şems gibi...

Hacı Bayrâm-ı Veli ve Akşemseddin gibi...

Nakşibend ve Alaaddîn-i Attar gibi...

Taptuk Emre ve Yunus Emre gibi...

Neyse kardeş, bu sitede -evelAllah- senin gibi istikâmet üzere olanları görmek ayrıca sevindirdi beni...

Bir kez daha Allah senden razı olsun emi =)

İsmi belli olmayan şahıs diyecem çünkü snnclk bir anlam ifade etmediği için bu hitabı kullandım.

İstikamet nedir açıklarmısın ?

Allah'ın bizi hesaba çekeceği kaynak nedir?

Mezhepsizlik dinsizliğe götürür söylemini Allah resulü ile ispat eder misiniz?

Etimoloji bilmediğimizi ima etmişsiniz bi zahmet geçmiş konularımda Etimoloji çalışmalarıma bakmanızı rica edecem… Tarikat yâda Tasavvuf kelimelerini rica etsem etimolojik olarak açar mısınız?

Sizin gibiler ile uğraşmak istemediğim için size kısaca Neye niçin nasıl iman ettiğimizi izah edeyim.

1:Yegâne İlah Allah’tır deyip. Kâinatı alt ilahlar ricalül ğayb aktab ğavs kutup vs ile dolduran Müşrik inançlarından beriyim.

2: Her sözlerinde Kuranın tek ayetini inkâr eden kâfirdir diyip. Diğer taraftan Kuranı rivayetler ile dolduran onun hükümlerini rivayetler ile hükümsüz bırakanlardan hiç değilim.

3:Hadisleri kabul ederim fakat. Kur'ana, Allah Resulü Muhammed'e, Tarihi arka plana, Kevni ayetlere, Sünnetullah'a İslam'ın temel prensiplerine aykırı olmamak kaydı ile ne toptan kabul ne toptan reddedenlerdenim, Allah Resulü Muhammed'e yalan isnat etmektense nakledenin yalan söylediğini yâda tam hatırlamadığına kanaat getiririm.

4:Allah Resulü Muhammedi Kuran'ın canlı örneği ilk müfessiri kabul eder. Son Resul olduğuna şüphesiz iman ederim. Onun mucizelerini Kuranın şehadetiyle kabul eder geleneksel din anlayışının yaptığı gibi ona binlerce mucize isnat edip on parmağından su akıtmam, cebraili genel cerrahi uzmanı yerine koyup kalbini yerinden söktürmem, bu tür safsataları mevlit denen hurafe kaynağı ile her mekânda dillendirmem dillendirenlere de karşı çıkarım… Allah'ın tecelli edip cezaevindeki şahsın işini bana bırakın yalanını dini bir inanç ile dergi kapağında yayınlamam.

5:Bütün Mümin’lerin Allah’ın dostu ve evliyaullahı olduğuna inanırım. Gökte f 16 misali ne insanların uçtuğuna nede tabiata hükmettiklerine inanmam. Allah’ın vasıflarını beşere veren müşriklerden beriyim. Yanı başımızda her gün Müslümanlar katledilir iken bu uçan efendilerin niye sessiz kaldığına hep hayret ederim ya elleri bağlı yâda gözleri kör olmuş eşkiyalar sürüsünün hünerlerini göstermemeleri ne denli yalancılar olduklarına en açık delildir.

6:Kıyametin Allah'ın indinde olduğuna iman eder. ‘’ La ya'lemul ğaybe İllallah ’’ derim. Deccal mehdi vb mitolojik kahramanlara inanmam İsa a.s gökten indirmek ile uğraşmam. İkinci kat semada bugüne kadar yaşadığına inanmam .

7: Alimleri! Sever sayar lakin hiçbirine kulluk etmem Rab edinmem. İmam Ebu Hanife İmam Şafi İmam Malik İmam Ahmed bin hanbel İmam Caferi sadık,İbni Arabi, Gazali, Saide Kurdi, Seyyit Kutup vb Alimlerin doğru söylediklerini kabul eder Kuran ve Allah resulüne muhalif herhangi bir fikirleri varsa reddederim. Çünkü onlarda insan bende insanım onların hatasız ve günahsız olduklarını söylemem insanın yaradılışında verilen iyilik kötülük yanlış ve doğru davranışlara göre değerlendiririm. Allah hakkıyla kulluk yapıp bizlere Kur’anın öğretilerini doğru olarak ulaştıran herkesten razı olsun derim.

8: Şefaat haktır Lakin bütünüyle Allah'a aittir. Maliki yevmid’din olan Allah kendi yargılamasına kimseyi ortak etmez.

9: İbrahim’in cemaat anlayışı ile hareket ederim. İlim ve irfanda kelle sayısı ile doğrular belirlenmez doğruların kaynağı İlahi kelamdır . Yanlışlar hatalar günahlar bizlerin müstağni davranışlarındandır.

10: Günümüz Truva atı misali sözde ''ehli sünnetiz'' deyip bizleri ''ehli dalle'' olarak gösteren ‘’ Allah'ın ete kemiğe bürünüp Mahmut olarak göründüğünü’’ söyleyip bu ve benzeri birçok küfür şirk sözlerini ehli sünnet adı altında kamufle etmeye çalışanlar asla ehli sünnet olamaz bizzat eşkiyadırlar. Meleklere halidi kolundan olduğunu söyleyip torpil arayan ve söylenmesini tavsiye eden. Vahyi getirenin ve alanında Muhammed olduğunu perde arkasında Allahın Muhammed olduğunu söylemem. Yanmayan kefen ticareti yapmam.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla