Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Eylül 2016, 01:54   Mesaj No:221

atakan.ga

atakan.ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:atakan.ga isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55206
Üyelik T.: 03 Eylül 2016
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Elazığ
Yaş:38
Mesaj: 8
Konular: 0
Beğenildi:8
Beğendi:10
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
nasri27 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
cümleten selamun aleykum;

son yazılan ( 2016 yılı içerisinde) yazıları okuyunca üye olmamama rağmen üye olup ilitam okuyacak arkadaşlara güncel bilgiler verme gereği hissettim. çünkü ben buradaki ve başka stelerde yer alan bilgilere göre ilitam'a girdim ve üniversitemi ona göre seçtim. eğer ben tercihimi yaparken güncel bilgiler yer almış olsaydı şimdi belki de gaziantep gibi bir şehirden kalkıp taa izmirlere kadar sınavlara gitmiyor olacaktım.

şimdi güncel bilgiler demişken nedir bu güncel bilgiler önce onları biraz açayım. isterseniz sondan başa doğru gidelim;

***** YÖK'ün aldığı karara göre 2016-2017 yılından itibaren ara sınavlar, sizin tabirinizle VİZELER ARTIK ÜNİVERSİTELERDE YAPILACAK. Yani internetten online girip yanınıza bilen birilerini yada defteri kitabı alıp vizelerden 100 alma dönemleri geçti. Hem ara sınav, hem final, hem de bütünlemeler için ayrı ayrı bizatihi okuduğunuz üniversiteye gitmek zorundasınız...

***** Yukarıda yazdığım şok edici gelişmeye bir gelişme daha eklendi. Nedi bu gelişme;
Kimi üniversite ara sınavların yüzde 10 unu, kimisi 20 sini, kimisi de 30 unu alıyordu. Finalden 50 alamayan sınıfı geçemiyordu. YÖK dedi ki yok öyle ARTIK ARA SINAVIN YÜZDE 40'I, FİNALLERİN YÜZDE 60'I BAZ ALINACAK. Finalde 50 alma zorunluluğu da kalmayacak. Ara sınav iyiyse finali dert etmeyin (Bu bana göre ilitamcılar çin tek iyi gelişme)

*** Eski bir gelişme fakat ben bunu biliyor olsaydım dokuz eylül ü seçmeyecektim. O yüzden bunu da yeri gelmişken belirtmek istiyorum.

Benim şimdilik paylaşacaklarım bunlar. Eğer yazdıklarımda bir yanlışlık yada eksiklik olduysa Allah rızası için birisi düzeltici bir yorum yazsın... Ve yapabileceğim yanlış yorumlardan dolayı haklarınız helal ediniz...

Bu arada Dokuz Eylül İlitam öğrencisiyim ve halen okumaktayım. Dokuz Eylül İlitam la ilgili sormak istediğiniz birşeyler olursa hiç erinmeden 24 saat içinde watsapp veya sms yoluyla cevap verebilirim.

Allaha emanet olun... Selam ve Dua ile...

sayın nasri27 hocam,

Öncelikle ciddi bilgilendirmede bulunup bizlere yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Yalnız gelişmeler oldukça üzücü hatta tüm plan programımı altüst etti diyebilirim. Online vizelerin ve oranların, bu tarzı kullanan tüm ilitamlardan kalktığı haberinin kaynağı olarak YÖK kararı demişsiniz. Lakin ben araştırmalarım boyunca günlerdir buna yönelik herhangi bir örneğe veya metne rastlayamadım.

Size soracaklarım ve sizden istirham edeceklerim acizane şunlardır:

1- Kullanan İlitamların "tümü"nde Online vize sınavlarının hepten kalktığına dayanak ilan veya kararı bizimle paylaşır mısınız?
2- Tüm ilitamlar vize sınavlarını %20 ve %30lardan %40'a mı çekmiştir? Bunun da kaynağını rica ediyorum. Ayrıca %30'dan aşağı test usullü bir vize oranı kullanan ilitam artık imkansız mı?
3- Yazdıklarınıza göre vizeye girmeden finale girip ders geçme imkanı(!) AÖF'teki gibi tanınıyor değil mi? Çan ve bağıl sistem arasındaki farkı çok anlayamadığım için vizelere girmeden finallerde ders verebilmenin (düşük ortlama ile de olsa) mümkünlüğü bana lazım.

Yanıtınızı sabırsızlıkla bekliyor, saygılar sunuyorum.2 gün içinde DGS'nin açıklanacağını öngörerekten benim gibi ilitam adayı diğer arkadaşlarla da tercih noktasında istişare ve fikir teatisi yapmak temennisindeyim. Yardımlarınızı ve haberlerinizi bekliyorum. uzgn

Esenlikler.
__________________
Değişen biz miyiz, bilmem, zaman mı?
Hep of mu çekelim yoksa aman mı?
Bu, yaşamak değil; söyle, yalan mı?
Acılar bal gibi tadılır oldu.
Alıntı ile Cevapla