Konu Başlıkları: Gelin çeşitleri:))
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ekim 2016, 21:28   Mesaj No:9

hele_dur

Avatar Otomotik
Durumu:hele_dur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55681
Üyelik T.: 31 Ekim 2016
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 16
Konular: 1
Beğenildi:25
Beğendi:15
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Euzubillahisemiulalimumineşeytanıracim


Köylünün biri dua ediyormuş. Bunu gören eşi "kadınların şerrinden Allah'a sığınırım demeyi de unutma" demiş. Adam duasını bitirip ellerini yüzüne sürdükten sonra eşine dönüp "kadınların şerri de neymiş, peh" diyerek kadınları küçümsemiş. Kadın durumunu ciddiyetini kocasına anlatmaya çalışmış ama adam anlamak istemiyormuş. Kadın "bak, kadınlar adamın başına çorap örer, adam neye uğradığını şaşırır" deyince adam "ben onların ördüğü çorabı alır, kafama geçirir, gider banka soyarım" diye dalga geçmeyi de ihmal etmemiş.

Ona göre erkekler kadınlardan daha zekiymiş. Kadın "bak seni uyarıyorum, sonra demedi deme" dedikçe adam kadınları daha da küçümsemiş. "Dünyadaki tüm kadınlar birleşip Voltran oluştursa yine bana sökmez, bilmiyor musun eskiler demiş yedi kadının aklını bir tavukta toplamışlar tavuk gitmiş......." vb. sözlerle eşini alaya almış.

Eşi bu duruma çok sinirlenmiş. Aradan birkaç gün geçtikten sonra kocasının başına bir iş getirmeye karar vermiş. Bir gün sabah erken, kocası uyurken tarlaya gitmiş. Önceki gün aldığı birkaç kilo balığı tarlada dağıttıktan sonra eve dönmüş. Adam çift sürmek için gittiğinde balıkları görmüş. Bir üç beş derken balıkları toplayıp getirmiş. Duruma anlam vermese de "Allah gönderdi" deyip fazla kurcalamamayı daha uygun görmüş.

Balıkları getirip eşine vermiş. Durumu da anlatmış. Eşi hiç bozuntuya vermeden "peki akşama bunları bir güzel kızartırım, yanına da bir bulgur pilavı yaparım" demiş.

Akşam olmuş, adam evine gelmiş. Yemek için sofraya oturmuş. Kadın getirip bulgur pilavını önüne koyup çekilmiş. Adama beklemiş beklemiş balık yok. Çağırmış eşini balıkları sormuş ama kadın balık falan görmediğini söylemiş ısrarla. "Yahu hani sabah getirdim ya" diye kanıtlamaya çalışıyormuş ama kadın Nuh diyor peygamber demiyormuş. "I ıh, sen balık falan getirmedin..."

Adam sinirlenip sesini yükseltince kadın "yetişin komşular" diye feryat etmiş. Komşular toplanmış. Durumu sormuşlar, kadın "kocam delirdi" demiş. Adama dönmüşler, adam "ben sabah balık getirdim ama karım sen hiçbir şey getirmedin diyor" demiş komşulara. Kadın lafa karışmış "bir sorun bakalım nereden getirmiş" komşular sormadan adam cevaplamış "nereden olacak tarladan"

Komşular bu cevabı duyunca adamın delirdiğine kanaat getirmişler. Eşine zarar vermesin diye onu bağlayıp evlerine gitmişler. Herkes çekilince kadın eşinin yanına gelmiş ve "söyle bakalım" demiş. Adam "ben anladım siz isterseniz Şeytan'a hocalık yapabilirsiniz" diye pişmanlığını belirtmiş.

Alıntı ile Cevapla