Konu Başlıkları: Üç Çeşit Kıyâmet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2017, 11:36   Mesaj No:1

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.045
Konular: 1414
Beğenildi:13259
Beğendi:9645
Takdirleri:31079
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Üç Çeşit Kıyâmet

Üç Çeşit Kıyâmet

✔ Kıyamet, asıl bilineni ile bir tane, ancak hadislerde beyan edildiği üzere üç farklı şekilde olan bir meseledir.

Üç çeşit kıyamet?
• Ferdi Kıyamet
• İçtimai Kıyamet
• Kevni Kıyamet

“Şu delikanlının ömrü olursa o henüz ihtiyarlamadan hepinizin kıyameti başınıza gelmiş olacaktır.” (Buhari, Rikak, 42)

“Yönetim, idare işleri ehil olmayan kimseye verildiğinde emanet zayi olur, emanet zayi olduğunda da kıyamet kopar!” (Buhari, Rikak, 35)

“Hiç şüphesiz Azîz ve Celîl olan Allâh, bir kulu helâk etmeyi murâd ettiği zaman, ondan hayâyı çekip alır. Hayâyı alınca, o kul gazaba uğrayan biri olur. Gazaba uğradığı zaman, ondan emânet (güvenilirlik) kaldırılır. Emânet kaldırılınca, o ancak hâin olur. Hâin olduğu zaman, kendisinden rahmet kaldırılır. Rahmet kaldırılınca, o ancak lânete uğrar, mel’ûn olur. Lânete uğradığı ve mel’ûn olduğu zaman da, kendisinin İslâm ile olan bağı koparılır!” (İbn-i Mâce, Fiten, 27)

✔ Kıyamet, insanı dehşete düşürecek tablolarla yaşanacak ve her sahnesi ile tir tir titretecek bir gerçektir.

“Yedi engelleyici şey gelmeden önce iyi işler yapmakta acele ediniz. Yoksa gerçekten siz pişman olursunuz: Unutturan fakirlik, azdıran zenginlik, her şeyi bozup perişan eden hastalık, saçma-sapan konuşturan ihtiyarlık, ansızın geliveren ölüm, gelmesi beklenen şeylerin en şerlisi olan Deccâl, belâsı en müthiş ve en acı olan kıyamet!” (Tirmizî, Zühd; 3)

Enes radıyallahu anh’den şöyle dediği rivayet olunmuştur: “Bir bedevi Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e: “Kıyamet ne zaman kopacak?” diye sordu. Efendimiz: “Kıyamet için ne hazırladın?” bu yurdu. Bedevi dedi ki:“Âhiret için öyle çok oruç, namaz ve sadaka hazırlayabilmiş değilim. Ancak ben Allah’ı ve peygamberini seviyorum!” Efendimiz (sas) ne dedi: “O halde sen, sevdiklerinle berabersin!” (Buhârî, Edeb 96; Müslim, Birr 161, 163)

“Yarın Kadar Yakın Bir Hakikat: Kıyamet”

Muhammet Emin Yıldırım
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Sırtında Yumurta Küfesi Olan Kürtler ve... Makale ve Köşe Yazıları Hâdimul İslam 0 4 18 Eylül 2025 18:49
İsrail'in Yükünü Kürtlerin Sırtına Yüklemeye... Makale ve Köşe Yazıları Hâdimul İslam 0 5 18 Eylül 2025 18:31
Diyanet İşleri Başkanı Kim Olacak? İslami Haberler Hâdimul İslam 3 23 17 Eylül 2025 22:03
Gazze'ye Kara Harekatı İslami Haberler Hâdimul İslam 2 29 16 Eylül 2025 08:06
Üni Yurdu Arayan Ailelere Tavsiye Duyurular/Öneriler/Şikayetler Hâdimul İslam 0 41 12 Eylül 2025 23:07