Konu Başlıkları: Kısa Kısa Ayetler Çalışması
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ekim 2008, 21:17   Mesaj No:2

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Kısa Kısa Ayetler Çalışması

Buyu
102-Tuttular Süleyman'in mülküne dair seytanlarinuydurup izledikleri seylerin ardina düstüler. Oysa, Süleyman kafir olmadi, ama o seytanlar kafir oldular; Insanlara büyücülük ve Babil'de Harut, Marut adinda iki melege indirilen seyleri ögretiyorlardi. Halbuki o ikisi: "Biz ancak bir imtihan için gönderildik, sakin sihir yapip kafir olma!" demedikçe bir kimseye büyü ögretmezlerdi. Iste bunlardan kari-koca arasini ayiran seyler ögreniyorlardi. Fakat Allah'in izni olmadikça bununla kimseye zarar veremezlerdi. Kendilerine zarar verecek ve faydasi olmayacak bir sey ögreniyorlardi. Andolsun ki, onu her kim satin alirsa, onun ahirette bir nasibi olmadigini da çok iyi biliyorlardi. Keske kendilerini ne kötü sey karsiliginda sattiklarini bilselerdi!
103-Evet! Iman edip de (büyü gibi günahlardan) sakinmis olsalardi, elbette Allah tarafindan verilecek bir mükafat çok hayirli olacakti; bunu bir bilselerdi!

Daha iyisini veya aynisini
106-Biz bir ayetten her neyi yürürlükten kaldirir veya unutturursak, daha hayirlisini yahut benzerini getiririz. Allah'in her seye gücü yettigini bilmez misin?

Allah bütün yaptiklarinizi görüyor!
110-Namazi dogru kilin, zekati verin, kendiniz için her ne hayir yapip gönderirseniz, Allah yaninda onu bulursunuz. Her zaman Allah bütün yaptiklarinizi görüyor!

Cennetliklere
112-Hayir! Kim samimi olarak yüzünü Allah'a tertemiz teslim ederse, iste onun Rabbi katinda mükafati vardir. Onlara bir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaklardir.

Yahudi ve hristiyanlara
113-Yahudiler: "hiristiyanlarin dayandigi bir sey yoktur." Derken, hiristiyanlar da: "yahudilerin dayandigi bir sey yoktur." dediler. Oysa hepsi de Kitabi okuyorlar. Bilmeyenler de tipki onlarin dedikleri gibi diyorlar. Bu yüzden Allah ihtilaf ettikleri bu hususta kiyamet günü aralarinda hükmünü verecektir.

Doguda batida Allah’in
115-Bununla beraber, dogu da Allah'in bati da! Nerede yönelseniz, orada Allah'a durulacak yön vardir! Süphe yok ki Allah'in rahmeti genistir ve O, her seyi bilendir.

Ne olur Allah bizimle konussa
118-Ilmi olmayanlar da: "Ne olur Allah bizimle konussa, yahut bize bir mucize gelse!" dediler. Bunlardan öncekiler de tipki bunlarin dedikleri gibi demislerdi. Kalpleri birbirine benzedi. Cidden gerçekleri bilmek isteyen bir ümmet için Biz mucizeleri açik bir sekilde gösterdik.

Sen hristyan olmadikca
120-Sen onlarin milletlerine tabi olmadikça yahudiler de hiristiyanlar da senden asla hosnut olmazlar. De ki: "Her halde yol Allah yoludur." Sanim hakki için sana vahiyle gelen bu kadar bilgiden sonra, faraza onlarin arzularina uyacak olsan, Allah'tan sana ne bir dost, ne de bir yardimci bulunur.

Tilavetle okurlar
121-Kendilerine kitap verdigimiz liyakatli kimseler onu, tilavetinin hakkini vererek okurlar. Iste onlar ona iman ederler. Kim de onu inkar ederse hüsrana ugrayanlar iste onlardir.

Ona sefaat fayda vermez
123-Ve öyle bir günden korkun ki, kimse baska birinin yerine bir sey ödeyemez, kimseden fidye kabul edilmez, ona sefaat fayda vermez ve hiç bir taraftan yardim da görmezler.

Kabe
125-Ve o vakit Kabe'yi insanlar için dönüp varilacak sevap kazanma ve güvenilir bir yer kildik. Siz de Ibrahim'in makamindan kendinize bir namazgah edinin! Ve Ibrahim ile Ismail'e söyle emir verdik: "Beytimi, hem tavaf edenler için, hem ibadete kapananlar için, hem de rüku ve secdeye varanlar için tertemiz bulundurun."

Inkar edenleri de riziklandirir
126-Ve o vakit Ibrahim: "Ya Rab, burasini güvenilir bir yer kil ve halkindan Allah'a ve ahiret gününe inananlari çesitli meyvelerle riziklandir!" dedi. Allah da: "Inkar edenleri de riziklandirir, kisa bir zaman için hayattan nasip aldiririm. Sonra onlari cehennem azabina girmek zorunda birakirim ki, o ne yaman bir inkilaptir!" buyurdu.

Hz Ibrahim ve Hz Ismail’in duasi
128-Ey Rabbimiz, bizi yalniz senin için boyun egen müslüman kil! Soyumuzdan yalniz senin için boyun egen müslüman bir ümmet vücuda getir! Bizlere yapacagimiz ibadetleri göster ve tevbe ettikçe üzerimize rahmetinle bak! Tevbeleri çok kabul eden, çok merhamet eden Sensin ancak Sen!

Hepsine inaniriz deyin
136-Ve deyin ki: "Biz Allah'a iman ettigimiz gibi, bize ne indirildiyse; Ibrahim'e, Ismail'e, Ishak'a, Yakub'a ve torunlarina ne indirildiyse; Musa'ya, Isa'ya ne verildiyse ve bütün peygamberlere Rableri tarafindan ne verildiyse hepsine iman ettik. O'nun elçilerinden hiçbirini ayirt etmeyiz. Ve biz, ancak O'nun için boyun egen müslümanlariz.

Allah'in boyasina bak!
138-Sen Allah'in boyasina bak! (Vaftiz de ne ki!) Kim Allah'tan daha güzel boya vurabilir? Iste biz O'na ibadet edenleriz!

Neden Kible’ye donduk
142-Insanlardan beyinsiz takimi: "Bunlari bulunduklari kibleden çeviren nedir?" diyeceklerdir. De ki: "Dogu da bati da Allah'indir. O, diledigi kimseyi dogru bir caddeye çikarir.
143-Iste böyle sizi, bütün insanlar üzerine adalet örnegi, hak sahitleri olasiniz, Peygamber de sizin üzerinize sahit olsun diye, dogru bir caddeye çikarip ortada yürüyen bir toplum yaptik. Sana önceden durdugun Ka'be'yi kible yapmamiz da yalniz peygamberlerin izinde gidecekleri iki ökçesi üzerinde geri döneceklerden ayirt etmemiz içindir. Elbette o, Allah'in dogru yola ilettigi kimselerden baskasina mutlaka agir gelecekti. Allah imaninizi zayi edecek degildir. Allah insanlara karsi çok sefkatli ve merhametlidir.
144-Gerçekten yüzünün gök yüzünde aranip durdugunu görüyoruz. Artik gönlünü ferah tut, seni hosnut olacagin bir kibleye yöneltecegiz. Haydi yüzünü Mescid-i Haram'a dogru çevir! Siz de ey insanlar, nerede bulunursaniz, yüzünüzü o yana dogru çeviriniz. Kendilerine kitap verilmis olanlar da süphesiz onun, Rablerinden gelen bir gerçek oldugunu kesinlikle bilirler. Allah, onlarin yaptiklarindan ve yapacaklarindan habersiz degildir.

Alimler peygamberi tanirlar
146-Kendilerine kitap verdigimiz toplumlarin alimleri, peygamberi, ogullarini tanir gibi tanirlar. Böyle iken içlerinden bir takimi, gerçegi bile bile gizlerler.

Haydi hep hayirlara kosun, yarisin
148-Her birinin bir yöneti vardir, o ona yönelir. Haydi hep hayirlara kosun, yarisin! Her nerede olsaniz Allah sizi toplar, bir araya getirir. Süphesiz ki, Allah herseye gücü yetendir.
149-Her nereden yola çikarsan hemen yüzünü Mescid-i Haram'a dogru çevir. Süphesiz bu Rabbinden gelen bir gerçektir. Allah, yaptiklarinizdan habersiz de degildir.
150-Her nereden yola çikarsan yüzünü Mescid-i Haram'a dogru çevir ve her nerede olursaniz yüzünüzü ona dogru çevirin ki insanlar için aleyhinizde bir delil olmasin. Ancak içlerinden haksizlik edenler baska. Siz de onlardan korkmayin, Benden korkun ki hem üzerinizdeki nimetimi tamamlayayim hem de bu sayede dogru yola eresiniz.
151-Nitekim içinizde size ayetlerimizi okuyan, sizi tertemiz yapan, size kitap ve hikmet ögreten ve size bilmediginiz seyleri ögreten, sizden bir elçi gönderdik.
152-O halde anin Beni, anayim sizi; Bana sükredin, nankörlük etmeyin!
153-Ey iman edenler, sabir ve namazla yardim isteyin! Süphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir.
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla