Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mayıs 2017, 09:27   Mesaj No:2

mehmet akif2

Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

ben soğuk fırına koyuyorum belki sizin fırınınızın ilmi başkadır biraz sıcak fırına konması lazımdır

ben kek olsun profiterol olsun soğuk fırına koyuyorum eğer biraz sıcak fırına koysam hatta birkaç kere başıma geldi hamur çok az kızarıyor üstü yağlı gibi oluyor

ben 200 derecelik soğuk fırına koyuyorum hamur iyice kabarıp biraz da üzerinden kızarana kadar fırını açmıyorum camdan bakıyorum

sonra tepsiyi çevirerek her tarafın kızarmasını sağlıyorum

hamur hafif kızarınca çıkarayım derseniz hamurun büyük kısmı veya 3-5 tanesinin içi hamur oluyor kabaran hamur sönüp kalıyor

ben üzeri kızarınca altına bakıyorum baktım altı kızarmış fırının alt ısısını düğmesi ile kapatıyorum üzeri iyice kızarana kadar pişiriyorum

kızarmak derken nar gibi değil yanmaya da gelmiyor ama üzeri aynı bazı kurabiyeler gibi güzelce pişiyor

profiterol soğuyunca isterseniz hazır vanilyalı pudingi tarife göre pişirin isterseniz kendiniz beyaz krema yapın

hamurun üst kısmını yırtıyorsunuz içi boş olduğundan kolayca yırtılıyor içine kremayı göz kararı koyup yırttığınız kısım var ya üstüne kapatıp servis kabına koyuyorsunuz

baktınız üst kısmını açınca elinizde kaldı veya farklı şekilde yırtıldı bunlar sorun değil krema koyarsınız o zaten krema ile yapışır

en son çikolata sosunu paket alıp tarifle veya evde kendi tarifinizle yapıp karıştırarak soğutursunuz

profiterollerin üstüne gezdiriyoruz servis yaparken tabağın altına akan çikolata sosunu kaşıkla üstüne tekrat koyup servis yapabilirsiniz

bazıları daha çok çikolata sosu yapıp bol soslu ikram ediyor tercihinize kalmış bir şey
Alıntı ile Cevapla