Konu Başlıkları: Ramazan Ayı Ne Değildir?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mayıs 2017, 12:45   Mesaj No:3

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.616
Konular: 696
Beğenildi:8197
Beğendi:9419
Takdirleri:26389
Takdir Et:
Standart

Bu Ramazan her Ramazandan farklı olmalı benim için. Nasıl ki, her namazı son namaz gibi kılmam tavsiye edilmişse, *ramazanı da bir daha erişemeyecekmişim gibi ihya etmeye çalışmalıyım.

Ramazan eğlence ayı değil, yeme içme ayı değil, uykuya ram olma ayı değil. Bu ay adanma ayıdır. Bu ay tazelenme, bu ay yenilenme, 11 ay kirlenen, yorulan bedeni ve ruhu resetleme ayıdır. *Bu ay yeme ayı değil, yenilenme ayıdır.

O halde ben bu Ramazan yeni bir başlangıç yapmalıyım. Yeni bir “ben”e başlangıç, daha kaliteli bir insan, daha kaliteli bir Müslüman olmaya başlangıç olmalı Ramazan. Yapamadıklarımı, erteleyip durduklarımı bu Ramazan hayata geçirmeli, daha kaliteli bir kul olmalıyım.

Namaza başlayamıyorsam, tesettüre giremiyorsam, gıybeti, yalanı terk edemiyorsam, ramazan tam bana göre biçilmiş kaftan. Bir yerden başlayacaksam şayet, bu ramazan bir başlangıç olmalı benim için. Sadece orucu değil, *kendimi de*tutmalıyım…

Aç kalarak açların halini anladığım gibi, açların elinden de tutmalı, Allah için vermeyi öğrenmeliyim. Belirtilen fitre miktarının ne kadar üstüne çıkabilirim diye yarışmalıyım kendimle.

Sadece midem değil, gözlerim de oruç tutmalı. Sokağa daha az çıkmalı, alışveriş merkezlerinden mümkün olduğunca uzak durmalıyım. Diziler, klipler ahlaksız görüntüler çıkmalı hayatımdan.

11 ay küstürdüğüm Kur’anımı yeniden elime almalı, yüreğime koymalıyım. Her ayet bana iniyormuş gibi, her müjde banaymış, her ikaz bana yapılmış gibi okumalıyım. Bitirmek için değil, anlamak için okumalıyım…

Heyecanını kaybetmiş, cılızlaşmış *dualarımı güçlendirerek, yeniden kuşanmalı, dualarımla hayat bulmalıyım.*Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da *ve dünyanın her yerinde sadece Müslüman olduğu için öldürülen, zulüm gören kardeşlerimi unutmamalıyım.

Ne için yaratıldığımı, ne adına yaşamam gerektiğini, davamın, amacımın ne olduğunu daha iyi anlamalı, fark etmeliyim bu Ramazan. Bir İbrahim(a.s) edasıyla, kalbimde büyüttüğüm bütün putları yıkmalıyım.

Her zaman hoş gelmişti Ramazan. Önemli olan benim Ramazanı nasıl karşıladığımdı. Bu Ramazan yine hoş gelirken, ben de onu hoş karşılamalı, hoşnut olarak uğurlamalıyım.

Ben orucu tutarken, oruçta beni tutmalı. Nefsime, *bir savaş açmalıyım bu ramazan. Ama kazanan mutlaka ben olmalıyım…
'Alıntı'
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla