Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10Haziran 2017, 15:50   Mesaj No:72

snnclk34

Medineweb Usta Üyesi
snnclk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:snnclk34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55009
Üyelik T.: 29Haziran 2016
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Mesaj: 259
Konular: 2
Beğenildi:423
Beğendi:520
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
1-) ÖABT'ye girmeden liselerde öğretmenlik yapmak nasıldır? Yani boş yere ÖABT zahmetine niye giriliyor gibi bi sual geliyor aklıma..? Acaba alım sayısı onda çok diye mi? (İnanın tam vâkıf değilim bu konulara, absürd sorular gelebilir şimdiden affola..))

hocam ÖABT olmadan ihl öğretmeni olursun imam hatip ortaokul ve imam hatip lisesinde çalışabilirsin

ihl öğretmeni çok alınmıyor bir de ihl öğretmeni isen meslek derslerine gireceğin için senden beklenilen daha fazla olur yani tercih meselesi

ama az alınmasını da göz önünde bulundurmak lazım ama p10 puanın yüksek ise ihl öğretmenliği istiyorsan neden olmasın

hocam ÖABT çok zahmet değil gy gk ve eğitim bilimleri çalışması yanında

okul hayatı boyunca ÖABT konularını zaten görüyoruz ama tekrar ederek çok soru çözerek sınava hazırlanıyoruz

1-) Peki derslere çalışma sırasında önceliği nasıl oluşturuyorsunuz? Madem ÖABT için kolay diyorsunuz diğerlerine nazaran, o halde ÖABT'yi haziran ve temmuz aylarında mı çalışıyorsunuz? Atıyorum eylül gibi çalışmaya başlanılsa ve eylül ayından kpss ye kadar ki olan süreçte (eylül-mayıs) GY-GK-EB çalışıp kalan süreçte de ÖABT mi olmalıdır?

2-) Dershane olayında aslında haklısınız. Ama ben daha çok GY-GK ağırlıklı demiştim. Çünkü; eğitim bilimleri ve ÖABT sırf sözel olduğu için full kitap + soru bankası şeklinde yapılabilir. Ama GY'de matematikten çıtayı daha da üste taşıyabilmek açısından sormuştum. 2016 KPSS'de P3'ten 83 almıştım. Birkaç matematik daha yapsaydım puan haliyle daha da fırlayacaktı. Bunun gibi pratikleri kazanmak açısından avantajlı olur mu dedim? Yok olmazsa eğer, zamansal açıdan avantajı dezavantaja çevirmeyelim de : )

3-) Benim şu an ezberleri yapamamaktan ötürü Kur'an dersi alttan kaldı gibi duruyor. O halde bende sertifikayı alabilmem için mezun olmam gerekecek sanırım... /////// Zannedersem dediğiniz üzere bu formasyon denen şey zevkli gibi duruyor

4-) Peki illa ortalama gerekir diyorsanız; diyelim ki 2 nin altında ortalaması olan biri mezun olduğunda hiç mi formasyon alamayacak?
Alıntı ile Cevapla