Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16Haziran 2017, 04:03   Mesaj No:51

snnclk34

Medineweb Usta Üyesi
snnclk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:snnclk34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55009
Üyelik T.: 29Haziran 2016
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Mesaj: 259
Konular: 2
Beğenildi:423
Beğendi:520
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Efendiiiiiimmmm 57bin 546 üyemize Evlilik neden güzeldir?? Neye dayanarak guzel dediniz? Ne biliyosunuzda ne soyluyosunuz?? Hayaller Paris gerçekler oooo diye sormuşuz, ve Şu populer cevaplari almışız

Size de soralim istedik..

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Neden guzeldir?? Nesi guzel??Güzel deyince ne olmali ki guzel olmalı??? İlla guzelmi olmalı?? Ne yani??? biri beni durdursun Efendim siz bakmayin bu sorularima..Ama bu sorular ışığinda sizin de yorumlarinizi alalim..

Evlilik...

Çağımızın ötesinde irdelenmesi gereken ehemmiyet arz eden bir konu...

Kimisi ah eder, 'nerden bulaştım' der; kimisi 'neden geç giriştim' der...

Evliliğin temelinde yatan düşüncelerin İslam dini ışığında cevabı; -acizane- olarak dine uygun bir birliktelik ve gene dine uygun nesillerin yetiştirilmesi erkânı olmalıdır. Yoksa kuru bir 'seviyorum' ya da 'sen yoksan ben bir hiçim' sözleri işkembeden atılan sözlere namzet olacaktır.

Düşünceme göre kişinin önce karşı tarafta hissetmesi gereken birtakım duygulara sahip olması lazım gelir. En önce dini bütünlük aranmalıdır. Kaşı-gözünden ziyade dini noktadaki altyapısının doyuruculuğu elzem düzeyde ele alınmalıdır. Ardından diğer kriterlerle bu kısmı besleyebiliriz. Peki bu noktada burada bir sual akıllara gelebilir. Ya önce kaşına-gözüne aldanırsak n'olacak? Bu da olabilir. Sonuçta gönül taşıyoruz. Gönlün kime kayacağı belli olmaz. Ancak kriterlerimizi sağlam temellere dayandırırsak -bi iznillah- mutlu bir evliliğin de temelleri sağlam atılmış olacaktır.

Evlilikteki bir başka temel kriter 'itaat' mevzusudur. Kadının kocasına itaatidir. Lakin buradaki itaati farklı yönlere çekip kadını suistimal etmeye çalışmak akilâne olmayacaktır. Kocanın da eşine duyacağı sonsuz güven ve ona besleyeceği duyguların sağlamlığı olmalıdır. Fikri, hissi her yönden eşini doyurabilmeyi bilmeli, söz ve icraatlerle bunu destekleyebilmelidir. Her günün sabahında uyandıkları zaman güne enerjik ve dopdolu bir ümmet bilinciyle başlanmalıdır.

...

O yüzden Allah azze ve celle karşımıza her daim münasip adayları çıkarmayı ihsan etsin (Amin)