MEDİNEWEB "PASTANE POĞAÇASI" 
  bir yemek sitesinden bulduğum poğaçanın tarifini kendimce uyarlıyarak bir tarif ortaya çıkardım 
 
denenmiş beğenilmiş bir tarifdir
 
değişik şekillerde de yapılabilir karnı yarık şeklinde de komşumun gününe denedik güzel oldu
 
 
 PASTANE POĞAÇASI MALZEMELERİ
 
1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yumurta (akı içine sarısı yüzüne )
3 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 buçuk yemek kaşığı kuru maya 
veya 40 gramlık mayanın çeyreği hariç geri kalan eklenebilir
 
hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz
 
her mayalı hamurda benim püf noktam var onu tekrar paylaşayım 
 
unun ortasına maya ve şekeri koyuyorum malzemedeki sütden veya sudan biraz ılıtıp dökelim 15 dakika veya daha fazla bekletelim ki maya kabarsın daha iyi sonuç elde edersiniz