MEDİNEWEB '' Yalancı Su Böreği '' 
  
 125 gr. Tereyağı  ( Eritilmiş )
1 su bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı Süt
4 tane yumurta ( birinin sarısını ayırın)
4 Hazır Yufka
250 gr. Lor
1 su bardağı dolusu Kelebek Makarna
Yufkaların her katına serpmek için tereyağı, sıvıyağ ve zeytinyağı karışımını hazırlayın. 
Yapılışı :
Öncelikle makarnayı haşlayınız. Haşlanan makarnanın suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte biraz bekletiniz.
Bir  kabın içinde eritilmiş tereyağı, sıvıyağ , yumurta , süt , bir  tatlı  kaşığı tuz  iyice çırpılır. Üzerine haşlanmış makarna ve loru  ekleyerek  biraz karışmasını sağlayınız.
Fırın tepsisini biraz yağlayın, ilk  yufka tepsiye yerleştirirken   kenarları dışarı taşacak şekilde  yerleştirin , tereyağı,sıvıyağ ve  zeytinyağı karışımından  serpiştirin.  Üzerinede  ikinci yufkayı bir kaç  parçaya bölerek tepsinin iç kısmına  yerleştirin.  
 
   
   
   
   
  
Üzerine iç harcı dökün ve eşit şekilde tepsiyi  kaplayacak şekilde harcı  yayın. Tepsinin dışına taşırdığımız yufkanın  kenarlarını harcın  üzerine kapatalım ve üçlü yağ karışımından (tereyağı,   sıvıyağ,zeytinyağı) serpin. Üçüncü yufkayı  yine elinizde bir kaç   parçaya bölerek tepsiye yerleştirin. Dördüncü yufkayı bütün olarak   tepsinin üzerine kapatın yufkanın kenarlarını iç tepsinin  alt kısmına   doğru katlayın.