Konu Başlıkları: Depresyon/MEDİNEWEB
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ekim 2017, 00:33   Mesaj No:2

AlimOğlu

Medineweb Usta Üyesi
AlimOğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AlimOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15399
Üyelik T.: 24 Aralık 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 265
Konular: 59
Beğenildi:189
Beğendi:36
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Doktor filan değilim ekmek parası için aktarlık yapıyorum hocam. Bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışalım.

Depresyon her insanda belirli dönemlerde hafif gizli ve ileri seviyelere kadar gelişebiliyor. Genellikle kadınlarda bu ruh hali daha eğilimlidir. Erkeklerde bünye sağlamlığındanımdır nedir çok çok bıçak kemiğe dayanmadığı sürece takmazlar. Bayanlar daha hassas kırılgan narin olduklarından sorun ve sıkıntılara dayanıklı değildirler.
Araştırmalarım sonucu ulaştığım kadınlarda depresyon Sebepleri:
Adet dengesizliği, hormon seviyesindeki oynamalar, herhangi bir besinden intikam alırcasına iştah, kendini beğenmemeler, başkası tarafından beğenilmeme korkusu, kilo alırım korkusu ile besine iştiyak arasındaki bunalım, eş ilgisizliği, sevgisizlik, menopoz, cinsel açlık veya cinsel soğukluk ya da istek dışı cinsellik, duygusuz isteksiz itici evlilikler gibi. Çok etken depresyon tetikçisi habercisidir.

Tedavisi için öneriler:
Spor yapınız bol bol. Verimli beslenin. Tıka basa değil hafif aralıklarla beslenin. Sigara alkol ve kahveden uzak durun. Namaz dua gibi ibadetlerinize ağırlık verin. Eşinize kızınıza gelininize rica edin badem, üzüm ve lavanta çiçeği yağları ile masaj yaptırın. akapuntur tedavi seanslarını arada yapın. Sıcak banyo yapın sıcak suda dinlenin. İmkanınız varsa buhar banyolarını sık sık uygulayın. Bol bol temiz havalarda yürüyüş yapın. Uyurken karanlığı ve sessizliği tercih edin lambaları söndürün perdeleri çekin.

İlaç olarak:

Sarı kantaran yaygın bir öneridir.
Hardal ve karaçalı çiçek özleri çayını için.

Önemli Not: antidepresan ilaçlarına sakın ha denemeyınız.bunlar bir verir on alır.kalıcı tahribatları 2-3 yıl sonra ortaya çıkar.bizzat uzmanından aldığım bilgi budur.
Alıntı ile Cevapla