Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2017, 17:13   Mesaj No:2

Allahın kulu_

Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Soğan çorbası tarifi

Vücut direncini artıran, iştah açan, antibakteriyel niteliğe sahip, ağrı kesici, pek çok vitamin ve mineralle kuşanmış, doğal antibiyotik kuru soğanın başı çektiği bir tarif var sırada. Fransızların geleneksel yöntemlerle hazırladığı soğan çorbası tarifini kendi damak tadımıza uydurduk bir parça. Soğan ve sarımsağı bir arada kullanıp kısık ateşte karamelize ettik öncelikle. Taze ve kuru baharatların aromasından destek aldık. Kıvamını unla destekledik, aromatik sebze ve baharatlarla önceden hazırladığımız ev yapımı et suyunu sıcak tuttuk. Soğanlar renk alıp un kavrulduğunda ekledik azar azar, pişirmeye devam ettik çorbayı.
O da yetmezmiş gibi bir dilim ekmek ve rendelenmiş kaşar peyniri eşliğinde fırınladık, sıcağı sıcağına sevdiklerimizle paylaştık, soğuk havaları bertaraf ettik.
En sevdiğiniz çorbaları yorum olarak yazın bize, sizin için yapıp biz de tadına bakalım.
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
1 saat

Tarifi Yazdır
Malzemeler5 adet
orta boy kuru soğan
2 diş
sarımsak
50 gram
tereyağı
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
un
6 su bardağı
sıcak et suyu
1 adet
defne yaprağı
1 dal
taze kekik
1/2 çay kaşığı
tuz
1/4 çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber
Üzeri için:5 dilim
ekmek (tercihen baget ekmeği)
3/4 su bardağı
rendelenmiş eski kaşar peyniri
Püf Noktası
Kuru soğanları, karamelize olup içlerindeki şekeri açığa çıkartmaları için düşük ısıda kavurmaya başlayın. Sonrasında ısıyı artırıp kontrollü olarak uzun süre pişirmeye özen gösterin.Soğanların daha da terlemesi için; kısık ateşte sotelemeye başladığınız kuru soğanların üzerine tencere boyutunda kestiğiniz yağlı bir kağıt yerleştirip pişirme işlemine devam edebilirsiniz.Fırına gireceği için; çorbayı ikram edeceğiniz servis kaselerinin ısıya dayanıklı olmasına dikkat edin.

Pişirme Önerisi
Eski kaşar peyniri yerine yağlı bir yapıya sahip arzu ettiğiniz peynir çeşitlerini kullanabilir, çorbaları frenk soğanı ya da maydanoz ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Çorbanın ana malzemesi olan kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları küçük küpler halinde kesin.
Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan, sarımsak, defne yaprağı ve taze kekiği katıp kısık ateşte soteleme işlemine başlayın.
Hafif hafif renk almaya başlayan kuru soğanları kısık ateşte, 25-30 dakika kadar soteleyin.
Soğanlar iyice yumuşadığında ateşi biraz yükseltip 5 dakika daha pişirerek renk almalarını kolaylaştırın. Aromalarını bırakan defne yaprağı ve taze kekiği tencereden çıkartın.
Unu ekleyip kokusu çıkıp hafif bir renk alana kadar soğanlarla birlikte kavurmaya başlayın. Hemen ardından sıcak et suyunu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırıp 15-20 dakika kadar pişirme işlemini sürdürün.
Isıya dayanıklı servis kaselerine aldığınız koyu kıvamlı çorbanın üzerine birer dilim ekmek yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyip hafif kızarana kadar pişirin. Fırından dikkatli bir şekilde çıkardığınız çorbaları, sıcağı sıcağına bekletmeden servis edin.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla