Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Kasım 2017, 20:10   Mesaj No:278

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ï´¾62ï´¿ Şüphesiz, iman edenler; yahudilerden, hıristiyanlardan ve Sâbiîler’den de Allah’a ve âhiret gününe inanıp sâlih amel işleyenler için rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur; onlar üzüntü de çekmeyecekler.



bu ayetin tefsirine şöyle bir baktım da tam anlayamadım

islam dininin hak olduğunu bilmeden yahudi hristiyan ve sabiilikte tam inanmış ve ibadetlerini yapan kimse olursan cennete mi gidersin anlamına geliyor
burada ve kuranın diğer ayetlerinde insanlardan( dini dili ırkı düşüncesi ne olursa olsun) temel mesaj ve istenenler şudur;
tabiri caizse üç paket sunulur
1-Allaha iman paketi ( tüm iman esasları dahil)
2-Ahirete iman paketi( tek dünyalı düşüncesinden uzak iki dünyalı olmalı)
3-salih amel paketi( ibadet ahlak ve uzantıları dahil)

yukarıdaki üç pakete şeksiz şüphesiz şirksiz iman edip salih amel işleyenler sabilikten yahudilikten hristiyanlıktan gelme de olsa müslümandır müslüman muamelesi görecektir.müslümanlara tanınan haklardan dünya ahiret faydalanacaktır.
burada önemli olan ben müslümanım demek değil,Allah'ın istediği müslüman tanımına giriyor mu önemlidir.
biraz daha açacak olursak,müslümanım dediği halde şeriate karşıyım profilini düşünün.yada isaya inanırım musaya değil veya kitabın bir kısmına inanırım bir kısmına değil ile yola çıkan kendisine göre müslümanda olsa kafirdir.
veya adam hristiyandır ehli kitap kabul edilir ve teslisi (baba oğul ruhul kudus) de savunuyorsa kurana göre müşriktir kafirdir.yukarıdaki ayet bunları zaten dışlıyor.3 paketin tümüne iman ve uygulama ile adı sanı ne olursa olsun müslümandır.bu üç paketin bir kısmını dahil inkar ediyorsa kafirdir.

unutmayalım hristiyanlık yahudilik hanif gibi semavi dinler özü itibarı ile müslümandır.red edilen bu semavi dinlerinin muharref/şirk/küfür halidir.

ayeti şöyle tercüme ile toparlarsak ortaya şu özet cümle çıkıyor ; mevlana ne olursan ol gel diyor.bu ayet cümleyı şöyle değiştiriyor.NE OLURSAN OL GEL DEĞİL,ADAM OL ( yukarıda geçen 3 paketi kabullen uygula) GEL.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla