Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Aralık 2017, 23:36   Mesaj No:16

vertyucek

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:vertyucek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 26456
Üyelik T.: 07 Mart 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 121
Konular: 89
Beğenildi:33
Beğendi:24
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
"Allah Ete kemiğe büründü Mahmut olarak göründü"
Bu konu hakkında da şunları söylemeliyim ki MAHMUD USTAOSMANOĞLU KADDESALLAHU SIRRAHUM’UN haşa CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH benim bedenime hulul etti veyahutta bazılarının iddialarınca ben ilahlaştım gibi bir iddiasının olmadığını gönül rahatlığı ile söylebilirim.böyle bir iddiası yoktur olamazda!

Bu sözü aslında YUNUS EMRE KADDESALLALLAHU SIRRAHUM’A da atfederler ben ilahlaştımdan ziyade bu sözü şöyle anlamak gerekir..

Hz. Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki

"Allah Teâla Hazretleri şöyle ferman buyurdu:
"Kim benim veli kuluma düşmanlık ederse ben de ona harp ilan ederim. Kulumu bana yaklaştıran şeyler arasında en çok hoşuma gideni, ona farz kıldığım (aynî veya kifaye) şeyleri eda etmesidir. Kulum bana nafile ibadetlerle yaklaşmaya devam eder, sonunda sevgime erer. Onu bir sevdim mi artık ben onun işittiği kulağı, gördüğü gözü, tuttuğu eli, yürüdüğü ayağı (aklettiği kalbi, konuştuğu dili) olurum. Benden bir şey isteyince onu veririm, benden sığınma talep etti mi onu himayeme alır, korurum. Ben yapacağım bir şeyde, mü'min kulumun ruhunu kabzetmedeki tereddüdüm kadar hiç tereddüte düşmedim: O ölümü sevmez, ben de onun sevmediği şeyi sevmem."(Buhârî, Rikak 38.)(alıntı sorularla islamiyet)

Yani kulun ilahlaşması yoktur CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN sevdiği kuluna yakın olması vardır.her mü’min kulda bu vardır fakat Evliyalık mertebesinin yüksek halkalarında örneğin YUNUS EMRE,BEYAZİDİ BESTAMİ,ABDULKADİRİ GEYLANİ KADDESALLAHU SIRRAHUMLAR gibilerinde daha ziyadedir.ete kemiğe büründüm sözü açıklamaya muhtaç bir sözdür fakat ilahlaşma yahut CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN bir insan şekline bürünmesi olarak anlama-mak gerekir!

Daha detaylı olarak konuyu MAHMUD USTAOSMANLU KADDESALLAHU SIRRAHUM ile sözü ayrı düşmeyen öğrencisi CÜBBELİ AHMED HOCA EFENDİ KADDESALLAHU SIRRAHUM bir ilahlaştırma olmadığını şöyle açıklıyor:

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alıntı ile Cevapla